VIF tvingas till ännu en paus: "Jobbigt"

Vimmerbys herrlag i fotboll tvingas till en paus från den gemensamma träningen – igen. "Vi skulle ha tränat idag på förmiddagen, men vi ställde in efter ett coronafall i en av våra spelares familjer", säger assisterande tränaren Patrik Gunnarsson.

Vimmerby IF tvingas till ett nytt uppehåll i den gemensamma träningen.

Vimmerby IF tvingas till ett nytt uppehåll i den gemensamma träningen.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-04-24 12:27

För andra gången på kort tid tvingas alltså nu Vimmerby IF till åtgärder. 

– Spelarna tycker det är riktigt jobbigt att inte kunna träna som det är tänkt. Det är hela tiden svåra situationer man hamnar i och vi vill inte chansa. Vi har haft ett fall innan i truppen och Vimmerby som kommun är ju ganska hårt drabbat av covid-19. Jag hoppas verkligen att vi nått toppen på det här och att läget blir bättre om någon vecka, säger Patrik Gunnarsson och fortsätter:

– Planen idag var annars att vi skulle ha spelat på full plan och ha internmatch på träningen. Vi brukar ha det på lördagar. Det är så vi får göra i de här tiderna för att försöka hålla uppe motivationen för spelarna när vi inte får spela vanliga matcher. 

Hur länge ska ni ha uppehåll?

– I utgångsläget är det en vecka. Tanken är att vi kör igång nästa helg, men får vi positiva svar så kan vi förhoppningsvis köra igång något tidigare. 

Vad gäller för spelarna i det här läget?

– De får ta eget ansvar för sin träning. Det handlar om löpträning, gym och de som har möjlighet kan ju köra med boll också. 

Gunnarsson säger vidare att han trivs i sin nya miljö, där han bytte tränarrollen i Målilla GoIF till Vimmerby IF. 

– Det känns väldigt bra så här långt, trots att det kanske inte är en optimal säsong för att komma till en ny klubb med tanke på coronan. Vi fick ha upptakt på video och det är inte riktigt min grej. Sen tycker jag att rollen som assisterande kan passa mig bra i det här läget och få vara lite i bakgrunden. Jag är annars van att vara huvudtränare.  

Är det stor skillnad mellan klubbarna?

– Ja, det får jag nog säga. Det skiljer i och för sig bara en division, men det känns som att det mer än så. Vimmerby IF som klubb är större och har varit uppe i tvåan i många år och även i division tre. Däremot skiljer det sig inte rent tidsmässigt för mig. Visst är det fler träningar och resor till och från Vimmerby, men i Målilla hade jag mer runt omkring än bara själva träningarna.

Nu håller han tummarna för att smittan ska minska och att VIF och alla andra klubbar snart kan komma igång med matcher.

– Jag hoppas innerligt att det blir en vanlig serie med dubbelmöten. Jag vill inte ha enkelserie en säsong till. Kommer vi igång i slutet av maj så borde det funka med dubbelmöten. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!