VIF U21 chanslöst i Smålandscupen

16-delsfinal i Smålandscupen mot topplaget i division fyra, Tranås FF. Vimmerby IF mönstrade då sitt U21-lag - och var helt chanslöst. Matchen slutade 0-5 (0-2), vilket både var ett rättvist och rättvisande resultat. - Vi får se det som en del i våra unga killars fotbollsutveckling, summerar VIF-tränaren David Lindgren.

Tranås FF jublade efter 5-0 mot Vimmerby IF:s U21-lag i 16-delsfinalen av Smålandscupen.

Tranås FF jublade efter 5-0 mot Vimmerby IF:s U21-lag i 16-delsfinalen av Smålandscupen.

Foto: Micael Rundberg

Fotboll2017-07-04 19:23

Vimmerby IF var inte nära att skaka om Tranås FF i tisdagskvällens match i Hyundai Cup.

Ingen av de VIF-spelare som ställdes på benen mot Tranås var startspelare i det lag som i helgen besegrade Österlen i division 2 - och det syntes ganska tidigt att det skulle komma att bli svårt.

Det unga VIF-laget stod emot i en halvtimme. Då kom 1-0 till gästerna. 2-0 kom tre minuter senare och i andra halvlek rullade det sedan bara på.

Vimmerby skapade en het chans i matchen, men skottet från duktige Abdul Mojeb Abdul Majed smet utanför.

Gästernas tränare Patrik Blom var nöjd efter avancemanget till kvartsfinalen (man möter där division ett-laget Husqvarna FF):
- Jag är jätteglad. Vi gör en bra match, även om jag självklart vet att de inte kommer med sitt bästa lag. Trots det är det ju en skalp för oss.

Inte lika glada miner i hemmalägret.
- Inte alls det vi hoppades på. Vi lyckades inte upprepa det spel vi hade mot Myresjö, som tog oss hit. Vi får se det här som en lektion i vad som krävs för att ta steget från junior- till seniorfotboll. Det är också en del i våra unga killars fotbollsutveckling, säger David Lindgren, tränare i Vimmerby.

Förutom Abdul Mojeb Abdul Majed ska även vänsterbacken Abdifatah Salah Hassan ha ett stort plus. Rapp, bolltrygg och med bra teknik - förövrigt påfallande lik (både utseendemässigt och sett till spelstil) Bournemouths stjärnvärvning Nathan Aké.

Målskyttar för Tranås var Alexander Afzelius 3, Isak Segerson och Bashar Hameed. Bäst hos gästerna var mittbacken Martin Molvefors och tekniske yttermittfältaren Bashar Hameed.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!