Vimmerby stod upp bra mot division tre-laget: "Helt ok"

Klar seger mot Södra Vi i premiären. Imponerande triumf i den andra mot Nässjö. Skulle det bli tredje raka för Vimmerbys herrlag? "Vi gjorde en helt okej insats, mot ett bra lag", säger tränaren Patrik Gunnarsson efter 0–2 mot Lindsdal.

Efter två raka vinster förlorade Vimmerby sin tredje träningsmatch, borta mot Lindsdal.

Efter två raka vinster förlorade Vimmerby sin tredje träningsmatch, borta mot Lindsdal.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-03-05 16:23

Nu vet alltså VIF hur det känns att förlora. 

6–0 mot Södra Vi och 1–0 mot Nässjö, följdes upp med 0–2 borta mot Lindsdal, utanför Kalmar. 

Här är Vimmerbytränaren Patrik Gunnarssons intryck från den här matchen: 

– De var stora och starka att möta. Precis som mot Nässjö var vi spelmässigt i underläge mot Lindsdal första 20 minuterna. Vi blir lite tveksamma när de rullar mycket boll. De hittar också upp bra i sina uppspel, som vi har lite svårt att läsa. 

Efter dryga kvarten kom 1–0 efter ett fint avslut.

– Vi blir lite oroliga att det ska rinna iväg där ett tag, men sen höjer vi oss och jämnar ut spelet. Vi kommer in i det på ett helt annat sätt och vi har också några halvchanser att göra mål på. 

Lindsdal, som lirar i trean, vann också den andra halvleken med 1–0. Detta sedan Vimmerby hamnat lite fel. 

– De får ett tidigt mål efter paus, vilket förstås kom olägligt då vi jagade en kvittering. Efter deras 2–0 så tycker jag att vi gör det bra igen och det är inte så att vi tar över, men det är ändå bra. Vi kan kvittera ut ett godkänt betyg mot Lindsdal. De var också strået bättre än Nässjö kan jag tycka. 

VIF-tränaren berömmer unge Pontus Kägo Bragsjö, som kom in som ytterback den sista halvtimmen. Extraplus också till Haris Dreco för en stark insats. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!