VIF utslaget ur cupen

Vimmerby IF hade en chans att ta sig vidare i Smålandscupen: sätta de två bonusstraffarna. Det gjorde man inte - och IFK Kalmar fick en behaglig resa till nästa omgång, 6-2 (3-1). - Vi gjorde vad vi skulle, sa Lojal-fostrade Linnéa Johansson.

Fotboll2011-06-14 06:22

Vimmerby IF ska definitivt inte skämmas över den här insatsen. Tvärtom. Särskilt med tanke på att laget fick ställa sin ordinarie mittback Nathalie Milton i mål (som skötte sig över förväntan) och saknade två av sina mer rutinerade pjäser i Emelie Nilsson och Johanna Lundberg.
Efter en nervös och passiv inledning höll VIF faktiskt jämna steg med division I-laget IFK Kalmar under åtminstone 75 minuter. Och hade laget satt sina bonusstraffar kunde det faktiskt ha blivit ordentlig match av det hela.

Fina mål
Kalmar inledde resolut och gjorde två fina mål fram till 2-0. Tremålsskytten Elsa Karlsson nickade in ettan på ett perfekt avvägt inlägg och före detta Lojal och VIF-spelaren Linnéa Johansson placerade in 2-0 i bortre krysset.
Då tog VIF-coachen Magnus "Budo" Ericsson sin första bonusstraff. Sofie Persson sköt väl klent och fjolårets VIF-keeper Lovisa Johansson räddade relativt enkelt.
Persson fick dock en liten revansch minuterna senare. Hennes hörna styrdes in i mål av en bortaspelare.
VIF hade dock bara kontakt i några minuter. Tidigare HFK-spelaren Inte Koster, som var pigg på sin vänsterkant, utnyttjade Nathalie Miltons enda misstag på matchen - 1-3.
I slutet av halvleken tog VIF sin andra straff. Camilla Näslund stegade fram - men skyttedrottningen sköt över.
- Det grämer oss lite och hade vi satt dem vet man inte... Men det är svårt för dem också. De har säkert skjutit 200 straffar på Lovisa, tyckte "Budo".