VIF vände derbyt mot HFK

Hultsfred FK ledde division fyra-derbyt mot Vimmerby IF C med 1-0 i paus - sedan vände VIF till seger med 3-1 i den andra halvleken.

VIF vände och vann derbyt mot HFK.

Fotboll2019-05-10 22:53

HFK fick en smakstart mot VIF och tog ledningen redan i den sjätte minuten genom Nathalie Helgesson.

– HFK var rätt bra i början, och det tog väl en kvart för oss att ta oss in i matchen och sedan tycker jag att vi tog över, säger VIF-tränaren Lars Gustafsson.

Något mer mål blev det dock inte innan paus.

I den andra halvleken kvitterade Molly Levin - och samma tjej gav också VIF ledningen med tre minuter kvar av matchen.

– Molly sa att hon ville byta i slutet, då sa jag att "gör ett mål först", och det gjorde hon, säger Lars Gustafsson. Inna slutsignalen gick så gjorde även Amanda Norbro 3-1.

– HFK stretade på bra, men fick väl kanske ingen jättepress på oss, och jag tycker att vi vann rättvist, säger Gustafsson, som ville plussa hela laget. I HFK tillhörde målvakten Emily Purdy de bästa.