VIF vände och vann i första cupmatchen

Favoritseger. Visst, men Vimmerby IF fick jobba hårt för det tills målskyttet lossnade. "Tycker att vi genomför matchen mot Södra Vi på ett bra sätt", säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson efter 3–1 (0–1).

Här firar Vimmerby ett av målen i 3-1-segern. På bild Anton Ljungberg, Mojeb Abdul Majed och Erik Ståhlgren

Fotboll2021-06-05 16:50

Det var en brännande sol som välkomnade Vimmerby IF och Södra Vi IF i den första matchen i Vimmerby Tidning Cup. Det var inte heller konstigt att vissa spelare såg ganska plågade ut efter en stund på Arena Ceos. Vi fick se ett lågt och kompakt spelande Södra Vi, mot ett bollförande Vimmerby första 45 minuterna.

– Det var vår tanke och vi var jättenöjda med vår prestation i den första halvleken. Det var väldigt disciplinerat och vi låg rätt i position, säger Södra Vi:s tränare Pierre Brorsson.

Faktum var att hemmalaget hade fasligt svårt att hitta igenom det solida försvaret. Backlinjen med Adrian Mathiasson, Emanuel Allvin, Martin Brorsson och Mujtaba Abdul Hakim satte knappt en fot fel första hälften av matchen. Vimmerby skapade faktiskt inte en enda målchans värd namnet. Å andra sidan var läget nästan densamma hos gästerna.

– Nä, vi hade inte så mycket mer än Filips (Frejd) skott.

På den efterföljande hörnan blev det mål. Efter en tilltrasslad situation petade Martin Brorsson in 0–1 från nära håll.

– Det var en inövad hörnvariant, sen blev det kanske inte riktigt som vi tänkt oss. Men mål blev det, skrattar Pierre Brorsson.

undefined
På språng. Erik Ståhlgren och Rickard Thuresson var bra när de kom in i den andra halvleken mot Södra Vi.

Patrik Gunnarsson hade på känn att matchbilden skulle bli som den blev.

– Ja, vi hade mycket boll, men Södra Vi låg tätt och gjorde det svårt för oss offensivt. Det är ett mycket bra division fem-lag vi möter.

Efter paus gjorde VIF en hel del byten och plockade in flera rutinerade spelare, vilket förändrade matchbilden väsentligt.

– Det och i kombination av att Södra Vi tröttnade rejält gjorde att vi kunde ta över och skapa betydligt mer framåt, menar Gunnarsson.

Tvåmålsskytten från i tisdags, Erik Ståhlgren, visade vägen igen för de gulklädda. I vänsterposition satsade han på ett skott, som touchade en Södra Vi-spelare och ställde målvakten Pontus Holm utan chans. 1–1. En stund senare prickade framspelaren Mojeb Abdul Majed in 2–1 innan han klackade bollen till Ståhlgren, som fixade slutresultatet 3–1.

Adrian Mathiasson sa så här:

– Det var varmt att spela och Vimmerby var bra när de bytte in nya spelare i paus, men det var roligt att få spela match igen.

I hemmalaget var Knut Gunnarsson bra i försvaret, där även Mojed Abdul Majed får extraplus liksom stekhete Erik Ståhlgren. I Södra Vi har vi redan nämnt backlinjen.

Vimmerby-Södra Vi: 3-1

0–1 (30) Martin Brorsson, 1–1 (53) Erik Ståhlgren (Mojeb Abdul Majed), 2–1 (60) Mojeb Abdul Majed (Erik Ståhlgren), 3–1 (64) Erik Ståhlgren (Mojeb Abdul Majed).