Vimmerby fick jobba för segern trots rivstart

Med 2–0 upp efter tre minuter såg det ut att bli en promenadseger för Vimmerby hemma mot Ekhagen. Gästerna gav sig dock inte, men till slut vann VIF med 3–2. "Bitvis spelar vi riktigt bra och borde ha avgjort matchen tidigare", sa VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Vladimir Radak stod för 2-0 och firas av Joakim Storm, Selatin Shaljani och Haris Dreco.

Vladimir Radak stod för 2-0 och firas av Joakim Storm, Selatin Shaljani och Haris Dreco.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-22 22:24

Publiken hann knappt bänka sig innan det small två gånger om i Ekhagens mål. Selatin Shaljani öppnande målskyttet. Ett inlägg letade sig fram till honom i straffområdet och han fick till ett vasst skott. Bollen letade sig in via ribban till slut.

I nästa läge tog Vladimir Radak chansen från distans. Han klippte till på halvvolley och fick se bollen gå i en perfekt båge över målvakten och in i mål.

– Vi öste på riktigt bra första kvarten och med den starten kändes det som att det skulle bli en ganska behaglig resa. Ekhagen hade inte mycket, men var farliga i sina kontringar.

I 27:e minuten kom 2–1 på en vass kontring av gästerna. Marcus Fahlgren överlistade Belmin Hrustic med ett välplacerat skott.

Vimmerby återtog sedan sin tvåmålsledning innan halvtid. Efter en hörna sköt Haris Dreco ett skott som blev till ett lyckat inlägg till Ilhan Jejna och 3–1 var ett faktum.

undefined
VIF-jubel efter Ilhan Jejnas 3-1-mål.

Hemmalaget började starkt i andra halvlek och gick för ytterligare ett mål som kunde ha stängt matchen. Bollen ville inte leta sig in. Istället fick Ekhagen med sig en straff och reducerade till 3–2 i 58:e minuten genom Nahom Tekle.

Tio minuter senare hade gästerna sin bästa kvitteringschans, men brände den. På slutet var det snarare VIF som var närmast att utöka. Både Haris Dreco och Rickard Thuresson brände öppna lägen. Laget höll dock undan och räknade in ytterligare tre poäng.

– Vi hade många chanser att avgöra matchen tidigare, men vi får vara nöjda med segern. Ekhagen ska ha beröm för att de aldrig gav sig och bjöd upp till kamp hela vägen, sa Patrik Gunnarsson som var tacksam för att laget har en bred trupp och kunde byta in flera spelare i andra halvlek.

– Vi bytte ut hela anfallslinjen. De fick löpa mycket i första halvlek. Då är det tacksamt att ha så pass etablerade spelare som Rickard Thuresson, Ahmed Tarabeih och Pontus Kägo-Bragsjö att sätta in.

undefined
Ludwig Strömbom gjorde comeback efter långt skadeuppehåll.

Även Ludvig Strömbom fick chansen att göra comeback efter lång skadefrånvaro.

– Han fick drygt 20 minuter och gjorde det bra även att det märks att han var lite ivrig att få spela, sa Gunnarsson som framhöll två spelare som bäst för kvällen.

– Abdul Majed gör det väldigt bra som högerback. Sedan imponerar Johan Carlsson på mitten.

undefined
Johan Carlsson gjorde en stark insats på mittfältet för VIF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om