VIF vann – nära A-slutspel

Vimmerby IF:s F14-lag är i Göteborg och spelar Gothia Cup. Under tisdagen vann man med 1–0 mot Barkarö och har nu ena foten i A-slutspelet. En poäng i den sista matchen räcker.

VIF:s F14-lag missade A-slutspelet med minsta möjliga marginal.

VIF:s F14-lag missade A-slutspelet med minsta möjliga marginal.

Foto: Privat

Fotboll2018-07-17 10:51

I måndags inleddes den stora fotbollsturneringen Gothia Cup och Vimmerby IF ställdes mot FC Norrsken i sin premiärmatch som slutade 1–1. Under tisdagsmorgonen var det dags igen, den här gången mot Barkarö SK i en mycket viktig match i kampen om avancemang till A-slutspelet.

BSK hade tidigare vunnit sin första match och toppade gruppen men VIF visade att premiärnerverna från den första matchen var borta och la in en extra växel. Laget segrade med 1–0 efter ett fantastiskt mål av Sandra Andersson och det var en fullt rättvis seger för de gulsvarta.

– Vi var det bättre laget genom hela matchen och kunde ha gjort fler mål. Alla tjejer gjorde verkligen sitt yttersta och vi gjorde vår absolut bästa match för säsongen, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo efter vinsten.

Nu har VIF ett bra utgångsläge för att bli ett av de två lagen som tar sig till A-slutspel i turneringen. I morgon möter man Hittarps IK, som ligger sist i gruppen med noll poäng efter två matcher, i den avslutande gruppspelsmatchen. En poäng där innebär att VIF garanterat tar sig vidare, men även en förlust kan räcka om Barkarö förlorar sin match mot Norrsken.

– Nu ska vi ladda om. Det blir en spännande sista omgång i morgon, säger Mikael Rinaldo.

Men skulle VIF inte lyckas ta sig till A-slutspel blir det ändå fortsatt spel i turneringen. Trean och fyran i gruppen går nämligen till B-slutspel istället och får möta de andra treorna och fyrorna från resterande grupper där.

I Girls 14-klassen, där laget från Vimmerby spelar, är det 22 olika grupper med 91 lag från sju olika länder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om