VIF var nära ett Bullerby Cup-guld

Vimmerby IF stod för en bra finalinsats men räckte inte ända fram. Borgeby FK vann F13-klassen efter en straffläggning. "Vi är jättestolta", säger VIF-ledaren Josephine Svensson.

Borgeby FK vann F13-klassen.

Fotboll2019-07-27 18:22

Vimmerby IF fick en drömstart på F13-finalen efter ett snyggt skott utanför straffområdet signerat Tyra Andersson. Borgeby FK hade inte jättemycket lägen i den första halvleken men lyckades dock kvittera efter 17 minuters spel. Även det var ett fint skott utifrån som slank förbi VIF-målvakten.

I inledningen av den andra halvleken kunde Borgeby tagit kommandot över matchen, men målvakten VIF:s målvakt Ida Nyman stod för ett par jätteräddningar. Efter det var matchen ganska stängd och inget lag fick in en till boll under ordinarie matchtid. Matchen skulle komma att avgöras på ett grymt sätt, i en straffsparksläggning.

Borgeby lyckades hålla nerverna i styr och vann straffläggningen med 4–2. VIF-tjejerna fick nöja sig med en silverpeng.

VIF-ledaren Josephine Svensson var stolt över sitt lag efter finalen:

– Vi ville vinna, jag tycker vi spelar bra men vi har lite nerver. Men det är en bra insats och tjejerna kämpar på grymt. Vi är jättestolta över våra tjejer. De har gjort det fantastiskt bra. Straffar känns ju lite som ett lotteri, men vi är obesegrade fram till finalen och det får man vara väldigt nöjd med.

Besvikna VIF-tjejer efter förlust i finalen på straffläffning.