VIF vidare efter straffdrama

Husqvarna FF är på väg mot Superettan. Men någon andra omgång i Svenska Cupen blir det inte. Med en straff i vänsterhörnet tog lagkaptenen Rickard Thuresson sitt Vimmerby IF vidare till andra omgången. Nu väntar en match mot ett lag från antingen Allsvenskan eller Superettan. - Det här betyder jättemycket för oss, sa matchvinnaren.

Avancemang. Det blev dramatiskt på Vimarvallen när Vimmerby IF besegrade division 1-laget Husqvarna FF. Straffar krävdes för att skilja lagen åt. Foto: Ossian Mathiasson

Avancemang. Det blev dramatiskt på Vimarvallen när Vimmerby IF besegrade division 1-laget Husqvarna FF. Straffar krävdes för att skilja lagen åt. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Fotboll2013-08-05 06:19


Husqvarna FF leder division ett södra i stor stil. Det syntes inte i Svenska Cupens första omgång på Vimarvallen.
Faktum är att VIF:s avancemang var klart rättvist. Det tyckte till och med bortatränaren Niclas Tagesson:
- De vinner rättvist. Det blir lite hasardspel med straffläggning, men de skapar mer än oss i andra och i förlängningen. Man måste ge credit till Vimmerby. Det här är en oerhörd missräkning för oss, suckade bortatränaren.
De 233 åskådarna på Vimarvallen fick en match som med stor sannolikhet kommer att bli legendarisk. Efter första 45 talade i stort sett ingenting för hemmaavancemang.

Tufft efter 0-1
VIF inledde visserligen skapligt, Rickard Thuresson brände ett jätteläge, försvaret såg stabilt ut - men efter att gigantiske Michell Haidiri petat in 0-1 var det klasskillnad mellan lagen.
Ett bollskickligt Husqvarna rullade ut Vimmerby och hade bud på 2-0 före pausvilan.
- Vi har det jobbigt i 20-25 minuter i slutet på första. Annars gör vi det rätt bra, tyckte hemmacoachen Lasse Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!