VIF:s damer förlorade hemmapremiären: "Det känns skit"

Vimmerby IF:s damer förlorade hemmapremiären mot Eksjö med uddamålet. Molly Levin är kritisk mot egna laget och menar på att VIF inte är med från start, "Vi ska inte inse i 80:e minuten att vi behöver pressa högt", säger hon efter slutsignalen.

Vimmerby IF:s hemmapremiär mot Eksjö

Vimmerby IF:s hemmapremiär mot Eksjö

Foto: Samuel Josefsson

Fotboll2023-05-05 21:34

VIF har gått som på räls i säsongsupptakten i division 2. Tre raka bortasegrar och på fredagskvällen var det dags för hemmapremiär på Ceosvallen – och även premiär på det nya konstgräset. Den nya planen hjälpte inte Vimmerby IF:s damer och man fick se sig besegrade med 0-1 mot Eksjö.

– Inte kul faktiskt, det känns skit. Vi får inte riktigt dit pressen och de vinner boll på mitten. Vi har det tufft där och nu får vi enkelt ta igen det till nästa helg, säger en besviken Molly Levin till Vimmerby tidning efter matchen.

– Gräset är mycket bättre om vi jämför med vad vi hade innan. Det blev en tråkig start och nu kan det bara bli bättre.

undefined
Vimmerby IF:s hemmapremiär mot Eksjö

Både Vimmerby och Eksjö var obesegrade till fredagens möte. Båda lagen gick in fysiskt mot varandra och det var flera domslut som rörde upp känslor hos spelarna.

– Det var tufft och billiga frisparkar åt båda hållen. De var starka fysiskt och vann mycket av duellspelet.

undefined
Vimmerby IF:s hemmapremiär mot Eksjö

Det var just i en duell kamp som bortalaget Eksjö kunde göra matchens enda mål, när bortalagets Lina Comstedt Sjöstrand var starkast på en fast situation och kunde lägga in 0-1. Vimmerby pressade på slutet för en kvittering men fick ingen utdelning.

– Vi behöver starta starkare och vi ska inte inse i den 80:e minuten att vi behöver pressa högt. Det gick alldeles för sakta i deras försvarsspel i dag. 

Vimmerby IF:s hemmapremiär mot Eksjö
Vimmerby IF:s hemmapremiär mot Eksjö
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!