VIF:s första bortaseger kom mot Tord

Vimmerby IF gjorde en av säsongens bästa matcher borta mot IK Tord. Ett strålande anfallsspel låg bakom säsongens första bortaseger. - Skönt att äntligen vinna på bortaplan, då är det spöket också borta, säger tränaren Jimmy Bexell efter 3-1-segern.

Fotboll2012-08-31 22:43

Direkt från avspark visade Vimmerby IF att den här matchen skulle bli deras. Två hörnor redan i den första spelminuten skapade press mot Tord-målet som sedan höll i sig under hela den första halvleken. Vimmerby var klart bättre och mer konstruktiva i sitt spel än sin motståndare.
- Jag tror det var vår bästa halvlek för säsongen. Vi skapar mängder av chanser och kommer i fina anfall hela tiden, bra djupledsspel både centralt och på kanterna. Det var riktigt bra, säger en leende Jimmy Bexell.
Ett tidigt ledningsmål efter tio minuter gjorde att VIF ännu mer fick matchen dit man ville. Sebasthian Svensson, som hade ett finger med i nästan varje VIF-anfall i första halvlek, slog ett lågt inlägg som Jimmy Gustavsson skarvade i mål.
Vimmerby spelade ut i den första halvleken, med en fotboll som påminde om den framgångsrika anfallsfotbollen som präglat VIF de senaste säsongerna. Samtidigt ställde Tord upp med ett naivt försvarsspel och en ofta feltajmad målvakt, vilket gav Vimmerby mer ytor att utnyttja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!