Oskar Stejdahl glänste i segern: "Måste göra jobbet"

En rejäl uppryckning i andra halvleken banade väg för VIF:s seger mot Jönköpings BK. Mannen med huvudrollen? Självklart kaptenen och mittfältsgeneralen Oskar Stejdahl. "I andra halvlek har vi bra presspel och bolltempo", säger han efter 4–1-triumfen.

Stejdahl blir uppvaktad av Selatin Shaljani efter hans andra mål i matchen.

Stejdahl blir uppvaktad av Selatin Shaljani efter hans andra mål i matchen.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-05-26 18:18

I vanlig ordning var nyförvärvet Oskar Stejdahl en gigant på planen för VIF. Han är såklart en spelmotor från sin position på centralt mittfält, och har ofta ett finger med i spelet på båda planhalvorna. 

I 4–1-segern mot Jönköpings BK gjorde han två viktiga mål. Båda kom i andra halvleken efter att VIF väldigt oväntat låg under med 1–0 i paus, efter en delvis slarvig första halvlek. Såhär beskriver han målen:

  • 1–1 i 61:a minuten. Skott i höjd med straffområdslinjen.

– Vi har pratat mycket om "cut-backs" och att hitta inspel på bortre ytan. Jag kommer i en lovande position och får till en bra, men inte så hård, träff. Skönt att sätta den där jämte stolpen. Speciellt efter straffmissen några minuter tidigare. 

  • 3–1 i 72:a minuten. Nickmål i samband med hörna.

– Jag hade några situationer på hörnorna innan där jag var några centimeter ifrån bollen. Nu höll jag i löpningen, såg att målvakten missade bollen och nådde högst. 

undefined
Målfirande efter Stejdahls nickmål, vilket var mittfältarens andra kasse för dagen.

Du såg nästan lite groggy ut efter den hårda nicken?

– Nja, jag bara la mig ned och vilade lite. Jag var sliten, haha.

Övriga VIF-mål gjordes av Haris Dreco, som fick upprättelse efter sin straffmiss, och spjutspetsen Selatin Shaljani, som pressade till sig 4–1-målet.

Trots en halvdan första halvlek och underläge i pausen var inte Stejdahl orolig. 

– Till den andra visste vi att vi skulle vinna om vi fortsatte med presspelet och ökade bolltempot. Det var skönt att det blev så.

Ett litet smolk i glädjebägaren var att Stejdahl några minuter efter hans andra mål byttes ut. När vi pratar med Stejdahl utanför omklädningsrummet efter matchen går det att se en form av tejpning i häftig färgkombination på hans ena vad.

– Det är samma strul som på försäsongen. Det är ett fäste på vaden som jag har lite problem med. Jag känner av det lite hela tiden. Och när det började bli lite värre i slutet av matchen var det lika bra att kliva av.

Har du kollat upp det ordentligt?

– Nej. Jag får väl åka till någon "hokus pokus-person" och se om det går att göra något åt det, haha. Men det är segt när det kommer tillbaka. Det gör att jag får anpassa veckorna lite. Att kunna spela matcherna är det viktigaste, även om man vill vara med fullt ut på varje träning för att spela ihop laget på bästa sätt.

undefined
När känningarna i vaden blev värre i matchens slutskede byttes Oskar Stejdahl ut.

Inför matchen låg Vimmerby sjua i en jämn tabell. Tre poäng mot Jönköpings BK senare befinner man sig på en tredjeplats, och är definitivt med i kampen om seriesegern.

– Vi har haft två matcher innan där vi inte gjort det vi är bäst på. I andra halvlek den här matchen har vi bra presspel och bolltempo, vilket behövs i varje match, speciellt mot topplagen. Mot Hjulsbro (förlust 4–0) hade vi en rejäl plattmatch där vi blir straffade ordentligt.

Stejdahl förklarar att det sannerligen finns en tro i laget om att kunna vara med i toppen och fajtas hela säsongen. 

– Vi är tillräckligt bra för att vara där. Men det gäller att ta match för match, det är en lång säsong. Vi måste ha inställningen att vi ska gå för tre poäng varje match. Det finns ingen spelare eller ledare i det här laget som tvivlar på att vi kan vara i toppen, men vi måste ut och göra jobbet på planen också.

En sak går i alla fall att konstatera:

Om Vimmerby IF ska fajtas om uppflyttning är det bäst att Oskar Stejdahl finns med på planen, oavsett om det är med en eller två friska vader. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!