VIF:s nyckelspelare inlagd på sjukhus: "Tagit mig ganska hårt"

Vimmerby IF:s herrlag har en strålande vårsäsong bakom sig. På fredag är det höstpremiär mot Hemgårdarna. VIF kommer att få klara sig utan flera duktiga spelare. Ahmed Tarabeih är en av dem. Han ligger inlagd på sjukhus efter att ha drabbats av en blodpropp i en vad. "Jag tycker jättesynd om honom och jag pratar med honom varje dag", säger tränaren Fredrik Falkevall.

Vimmerbys nyckelspelare Ahmed Tarabeih missar höststarten och är inlagd på sjukhus efter att ha drabbats av en blodpropp i en vad.

Vimmerbys nyckelspelare Ahmed Tarabeih missar höststarten och är inlagd på sjukhus efter att ha drabbats av en blodpropp i en vad.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-07-26 13:32

Nyckelspelaren Ahmed Tarabeih har haft det jobbigt med skador och sjukdomar de senaste två säsongerna. Tidigare i år drabbades han bland annat av "femte sjukan", vilket kortfattat kan beskrivas som en virusinfektion. Det höll honom borta från spel ett antal veckor. Sen drog han en baksida i en match i våras – och nu blir det som det verkar ingen fotboll för honom på länge.

– Ahmed har varit inlagd på sjukhus i några dagar. Han klagade på att han hade ont i en vad på en träning för en tid sedan och man kunde då med blotta ögat se att vaden var svullen och mycket större än den andra. Han tycker det är okej att jag pratar om det här, men vill inte och orkar inte själv berätta just nu, säger Fredrik Falkevall och fortsätter:

– Jag sa till honom att kliva av träningen och uppsöka sjukhus när jag såg vaden. Det gjorde han flera gånger då han sökte akut. Först på det sjätte besöket kollade de upp honom ordentligt och då konstaterades det att han hade drabbats av en blodpropp. Jag tycker det här är alldeles för dåligt. Om en propp lossnar och vandrar vidare i kroppen är det allvarligt.

Hur är hans tillstånd nu?

– Jag pratade med honom i morse (fredag) och han mår inte bra. Han har hög feber, runt 40 grader, och har tydligen otroligt ont. Och Ahmed brukar inte vara den som gnäller i första taget. Det känns ändå tryggare nu när han ligger inlagd på sjukhus. Det här har tagit mig ganska hårt. Jag tycker väldigt mycket om Ahmed, både som person och spelare. 

I det här läget är fotbollen sekundär och som Falkevall säger:

– Det viktigaste nu är att det vänder och att han tillfrisknar. 

undefined
Simon Larsson är på bättringsvägen men saknas för VIF i höstpremiären.

Det står också klart att Vimmerby IF får klara sig utan flera andra spelare, utöver Ahmed Tarabeih. 

– Ja, vad ska jag säga. Läget kunde vara bättre och förutsättningarna är inte helt optimala inför höststarten, berättar VIF-tränaren och nämner följande spelare som inte är tillgängliga i bortamötet mot Hemgårdarna nästa vecka:

Simon Larsson. "Han är igång i träning, men jag räknar inte med honom de första två matcherna i höst. Det återstår en del rehabträning efter den ljumskskada han ådrog sig i slutet av vårsäsongen".

Anton Brorsson. "Han har problem med ena foten. Först trodde vi att hälsenan hade gått av, men så illa var det inte som tur är. Anton är med på några passningsövningar på träningarna och kanske ligger något före Simon Larsson i skadestatus, men han är inte med i premiären". 

Selatin Shaljani. "Sella är bortrest och kommer inte vara med vare sig mot Hemgårdarna eller Haga".

Albin Gustafsson. "Albin är avstängd mot Hemgårdarna".

Även Haris Dreco kan vara ett osäkert kort, enligt Falkevall: 

– Vad jag förstår så har han varit sjuk och har inte varit med på någon av våra träningar sedan vi körde igång för två veckor sedan. Jag hoppas att han kan träna de här tre passen vi har innan höstpremiären. 

Den tänkta träningsmatchen mot Eneby den här veckan ställdes in på grund av att så många spelare saknades av skilda skäl. 

Hur blir det med Ville Abenius och Edwin Holm. Är de fortfarande tillgängliga för VIF?

– Jag vet inte med säkerhet. Jag hoppas att de kan vara aktuella till höststarten, men sen ska de byta klubb nu när de ska börja gymnasium och spela för Öster respektive Jönköpings Södra. 

Med rådande läge har flera unga spelare från de egna leden fått chansen att träna med A-laget de senaste veckorna. Flera av dem har också imponerat på tränare Falkevall. 

– Det har varit jättekul och inspirerande att ha med dem i träning. Det är framför allt Theo Lundin och Elton Lindgren från 09-laget som varit med och de har sett väldigt bra ut. Jag kan tänka mig att de lär vara högaktuella att vara med i truppen redan nästa säsong. 

Även flera spelare från SK Lojal har varit med och tränat i VIF. Bland annat Jetmir Shehi, Gzim Gelici och Vladimir Radak. 

Är några av dem aktuella att värva?

– Nja, det tror jag inte. De känner flera spelare i Vimmerby och eftersom de själva inte har haft någon träning med Lojal och att vi samtidigt haft många spelare borta, så har det passat perfekt. Men jag måste säga att flera av dem är väldigt bra fotbollsspelare. 

Vilket lag och vilken trupp VIF kommer att ställa upp med mot Hemgårdarna är i skrivande stund osäkert. Framför allt ser det ganska tunt ut på mittfältspositionerna. 

– Vi kommer nog att hitta en lösning som vi inte haft tidigare, säger Fredrik Falkevall, som annars är mycket nöjd med sitt första dryga halvår i klubben. 

– Jag trivs väldigt bra och det är en fantastisk förening. Fotbollsmässigt kan jag se en ganska stor utveckling i laget. För min del tycker jag att det har gått över förväntan så här långt. Att vi skulle vara i serieledning efter de första tolv omgångarna hade jag nog inte riktigt trott. Jag ser förbättringar överallt, sen sitter inte allt klockrent än. 

Finns det någon särskild detalj bakom utvecklingen och vårens framgångar?

– Vi har jobbat mycket med intensitet och att höja tempot, både i träning och match. Där ser jag en klar utveckling.

I en haltande tabell, där Vimmerby spelat en match mindre än toppkonkurrenterna, ligger VIF på fjärde plats.

undefined
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!