VIF:s plan inför heta cupmatchen: "Ska känna oss för"

Ikväll (måndag) sparkar Vimmerby IF igång fotbollsäsongen på allvar. Och det är tuffast möjliga motstånd som väntar i Svenska Cupen, när division 1-laget IFK Värnamo kommer på besök. "Det ska bli jäkligt roligt", säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Vimmerby IF får lägga träningsmatcherna bakom sig. Nu är det tävlingsmatcher som gäller igen.

Vimmerby IF får lägga träningsmatcherna bakom sig. Nu är det tävlingsmatcher som gäller igen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-06-21 10:00

Vimmerby IF:s damer blev inbjudna till Svenska Cupen i år och tackade ja. Motståndet i den första omgången blir IFK Värnamo, som spelar i division 1 till vardags.

Och VIF-tränaren Mikael Rinaldo räknar med en tuff match hemma på Arena Ceos på måndag kväll.

– Vi vet inte så mycket om Värnamo, utöver att de spelar i "ettan" och att det har gått ganska bra för dom i inledningen. Så det är ett duktigt lag, säger han. 

Matchen blir Vimmerby IF:s allra första tävlingsmatch för säsongen. Division 2-serien drar igång den 27 juni, sex dagar efter cupmatchen.

– Det ska bli jäkligt roligt och spännande att få tävla igen. Vi har haft en bra träningsvecka och intensiteten har varit bra, som vanligt, säger Rinaldo. 

Vad förväntar du dig för matchbild?

– Förmodligen så kommer Värnamo att vilja rulla bollen ganska mycket, så vi ska försöka börja lite lugnare och känna oss för till en början. Men jag vill se att vi hittar tryggheten med boll när vi väl har den och att vi är disciplinerade. Pressen är givetvis på dem. 

Startelvan: Allis Nilsson – Moa Nyström, Malin Söderlund, Nathalie Milton, Johanna Bellander – Julia Rosin, Svea Backstad, Elin Börjesson, Stina Kägo Bragsjö – Julia Wirsén, Nathalie Johansson.

Avbytare: Molly Levin, Kajsa Gunnarsson, Anna Karlsson. (Ytterligare spelare kan tillkomma).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!