VIF:s seriepremiär flyttas igen – bekräftat coronafall

Vimmerby IF fick sin seriepremiär mot Myresjö/Vetlanda flyttad. Nu flyttas även den "andra" seriepremiären, som skulle ha varit mot Tranås FF den 27 juni. Tranås har haft en spelare med på träning som nu bekräftats vara smittad av coronaviruset covid-19.

Vimmerby IF:s match mot Tranås FF har skjutits fram.

Vimmerby IF:s match mot Tranås FF har skjutits fram.

Foto: Arkivbild

Fotboll2020-06-15 21:51

Det blir ingen seriematch i division 4 för Vimmerby IF i juni. Istället får laget nu sikta in sig på att premiärspela den 1 juli, mot IFK Västervik. 

VIF skulle egentligen ha spelat tre matcher innan sommaruppehållet, men för knappt en vecka sedan flyttades först matchen mot Myresjö/Vetlanda till i augusti. Då skulle den tänkta seriepremiären för VIF:s del spelats den 27 juni, hemma mot Tranås FF. Nu har även den matchen skjutits fram. Anledningen är att en spelare som inte tillhör Tranås FF men som ändå varit med och tränat med laget har bekräftats smittad av coronaviruset covid-19. 

– Det stämmer. Vi tränade hela veckan och skulle dragit igång med U-lagsserien i söndags, men då hade en gammal spelare varit med och tränat med oss. Han började känna sig dålig, fick hosta och testade sig. I lördags kom svaret att han testats positivt för viruset, säger Tranås FF:s sportchef Nisse Segerson. 

TFF fick då skjuta upp sina division 4-matcher mot Vimmerby och Hvetlanda GIF. Cupmatchen mot Torpa fick ställas in. 

– Han var med och tränade i en vecka men även om ingen annan i laget uppvisat några tecken på att ha smittats så väljer vi att ta det säkra före det osäkra. Vi stängde ner all träning och meddelade alla lag vi skulle mött samt förbundet. Vad jag förstått så är matcherna i serien redan flyttade medan vi förmodligen får lämna WO i cupmatchen, säger Segerson och fortsätter:
– Vi har agerat så skarpt vi har kunnat. Samtidigt finns det inga riktlinjer från förbundshåll kring vad som gäller om en spelare blir smittad. Det är inte så lätt för förbundet att säga heller. 

Segerson tror att det finns risk för att fler fall dyker upp i lagen framöver, även till hösten.

– Det är intressant hur man gör då, för det här kommer inte blåsa förbi efter semestern. Ska en spelare som insjuknar då sitta i karantän i två veckor eller hur gör man? Det kommer bli konstigt. 

Han och Tranås FF såg fram emot att äntligen få sparka igång säsongen.

– Det är jäkligt tråkigt eftersom man var så peppad. Vi hade ju kunnat spela men valde att ta det säkra före det osäkra. Det fanns två reservdagar i augusti som jag tror att matcherna flyttas till nu, när vi kommit överens med Vimmerby och Hvetlanda GIF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!