VIF sänkte HBK på övertid: "Riktigt roligt"

Vimmerby IF såg ut att få med sig en poäng från den tuffa bortamatchen. Istället blev det tre. VIF sänkte Hemgårdanas BK på övertid och vann med 2–1. "Jag hade varit nöjd med en poäng också", skrattar VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Rickard Thuresson och Pontus Kägu Bragsjö gjorde målen för VIF i segermatchen mot Hemgårdarna.

Fotboll2023-06-04 16:38

Det blev en intensiv inledning med Vimmerbys Selatin Shaljani i huvudrollen. Han vaskade fram lagets första chans efter tre minuter då han bröt förtjänstfullt på offensiv planhalva. Sedan rullade Vimmerbys anfallare på Hemgårdarnas kvarvarande försvar rejält. Shaljani hittade ut till Ahmed Tarabeih på högerkanten som i sin tur passade direkt till Rickard Thuresson. Den rutinerade målskytten placerade iskallt in 1–0.

– Vi börjar bra och gör ett riktigt fint mål. Vi lyckas få "Thure" (Rickard Thuresson) i spel och han äger ju deras backlinje. Sen tar HBK över, säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Glädjen blev inte så långvarig för gästerna. Efter tio minuter jobbade Selatin Shaljani hem och satte stopp för en farlig situation. Det bar sig dock inte bättre än att han fick felträff på sin rensning och bollen hamnade i eget straffområde. Där tog Hemgårdarna hand om bollen och till slut fick Royman Ismail läget och kvitterade till 1–1.

– De har en tydlig spelidé och gör det svårt för oss, men vi försöker hålla dem på utsidan, säger Gunnarsson.

Resten av första halvlek handlade mest om hemmalaget. De förde spelet och kom till två riktigt vassa chanser med skottlägen i straffområdet. Det första räddade Gustaf Johansson förtjänstfullt. Vid det andra gick skottet över.

Vimmerby hade ett par vassa spelvändningar, men var ändå det laget som var mest nöjd med oavgjort i halvtid.

– Vi ville inte gå in och förändra för mycket innan paus, det är lätt att det blir svårt att ta till sig då. Istället gjorde vi några små justeringar efter paus, säger Gunnarsson.

Andra halvlek bjöd på en scenförändring då VIF tog över spelmässigt och vaskade fram en del chanser. De hade flera fina fasta situationer som kunde utnyttjats bättre. Hemgårdarna hade i sin tur två riktigt heta lägen som de likaväl kunde avgjort på.

När matchklockan passerat 90 minuter såg lagen ut att få dela på poängen, men då klev inhopparen Pontus Kägu Bragsjö fram. Rickard Thuresson hittade fram med en passning som Pontus förvaltade till 2–1.

– Riktigt roligt. Vi förändrar matchbilden i andra och det märks att HBK blir frustrerade. Jag hade varit nöjd med en poäng också men samtidigt kände jag att vi kanske skulle lyckas få en sista chans. Och det fick vi, säger en glad VIF-tränare.

Gunnarsson berömde hela laget för insatsen.