Viktig match för VIF i toppstriden: "Måste bli hetare"

Förlusten mot Eksjö senast var snöplig. Vimmerby IF är i stort behov av en trepoängare hemma mot Vetlanda på lördag för att haka på i den absoluta toppen. "Vi måste bli mycket hetare på andrabollarna", menar tränaren Mikael Rinaldo.

Vimmerby IF vill studsa tillbaka efter nollpoängaren mot Eksjö.

Vimmerby IF vill studsa tillbaka efter nollpoängaren mot Eksjö.

Foto: Josef Jacobsson

Fotboll2021-08-27 19:00

Det blev en sur 5–3-förlust för Vimmerby IF:s damer i bortamatchen mot Eksjö senast.

– Det var frustrerat efter matchen. Vi slarvade och grejade för mycket. Eksjö är inget lag som är bättre än oss, utan det var just att vi slarvade. Men nu är den matchen glömd och vi fokuserar bara på nästa, förklarar VIF-tränaren Mikael Rinaldo. 

Och nästa match är på lördag, hemma på Arena Ceos. Då kommer FC Vetlanda på besök – ett lag som också tagit sex poäng på tre matcher hittills, precis som VIF. 

– Det gäller att vi är påkopplade från start. Sen måste vi bli mycket hetare på andrabollarna också och även vara mer aggressiva i vårt presspel, säger Rinaldo, som dock får klara sig utan knäskadade Saga Stejdahl på obestämd framtid:

– Hon skadade sig på träningen i torsdags. Vi vet inte hur allvarligt det är, men så fort det är ett knä inblandat så är det alltid lite oroligt. 

Efter lördagens match kommer VIF även att tappa Elin Börjesson och Amanda Lundgren, som flyttar för studier. Däremot kunde man under torsdagkvällen presentera ett nyförvärv i form av Linn Uhre från Frödinge/Brantestad SK. 

– Det är klart att det blir tufft att tappa två startspelare i Elin och Amanda. Men Linn har tränat med oss ett antal gånger och ser jätteintressant ut. Hon blir dock spelklar först på söndag, så hon finns inte med mot Vetlanda, förklarar tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!