Viktig match på Tunhamra: "En liten räv på bänken"

Efter två raka förluster behöver IFK Tuna ett trendbrott. Ikväll står Aneby SK för motståndet. Vi har pejlat läget med fjolårets succélag – som nyligen förstärkte truppen med en klasspelare.

Gustavo Borges gjorde ett mål i den förra matchen mot Tenhult. Men Tuna föll med 2–3. Ikväll har laget en ny chans att ta säsongens första seger när Aneby kommer på besök.

Gustavo Borges gjorde ett mål i den förra matchen mot Tenhult. Men Tuna föll med 2–3. Ikväll har laget en ny chans att ta säsongens första seger när Aneby kommer på besök.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-08-11 09:30

3–5 mot Ölmstad.

2–3 mot Tenhult.

Det är IFK Tunas resultat så här långt. Inte heller kvällens motståndare Aneby SK har vunnit någon match än. Förra veckans premiär mot Ölmstad slutade 1–1.

– Vi var inte nöjda med en poäng. Å andra sidan var Ölmstad bättre än vad vi trodde, säger tränaren Tomas "Sprech" Erixon som är en stor fotbollsprofil på det småländska höglandet.

Han har tränat Aneby under många år. 2019 blev det en imponerande andraplats i division 4. Någon sådan placering lär det inte bli i år – om vi ska tro Tomas Erixon.

– Nä, jämfört med förra säsongen har vi tappat lite folk. Om vi fixar nytt kontrakt är det godkänt.

Den kanske allra bästa spelaren är dock tillbaka i laget. Lagom till premiären mot Ölmstad gjorde duktige Adnan Mehmedovic comeback i Aneby.

– Adnan är inte topptränad efter en sväng i Malmö, men han betyder ändå mycket för oss. Det är en jätteduktig spelare.

Annars då – dina tankar om matchen mot Tuna?

– Det blir spännande. Det brukar bli jämnt när vi möts. Vi vet att Tuna har ett bra lag, där flera av spelarna kunde ha spelat högre upp.

Aneby åker till Tunhamra med en skadefri trupp.

– Vi har med en liten räv på bänken... Emanuel Johansson, som var lagkapten förra året, har egentligen lagt av. Men nu har han gjort några träningar och finns med i truppen, säger Tomas Erixon.

Här är Tunas trupp: Billy Inkoom, Joel Svensson, Magnus Pettersson, Adrian Ottosson, Simon Pettersson, Martin Carlsson, Anton Carlsson, Anton Preusse, Gustavo Borges, Filip Ingemarsson, Ilhan Jejna, Jonathan Gustafsson, Hampus Nilsson, Victor Gustavsson, Oskar Eriksson.

Under tisdagskvällen spelas det ytterligare två matcher i division 4: Stensjön–Ölmstad och Tranås–Hvetlanda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om