Viktig poäng för Piteå i bottenstriden

Piteå är kvar i bottenkampen i damallsvenskan efter 0–0 mot Vittsjö. Men poängen var viktig. –Det är en poäng, och det får vi verkligen ta med oss, säger Josefin Johansson.

Nina jakobsson hade Piteås bästa chans i andra halvlek i den mållösa matchen mot Vittsjö.

Nina jakobsson hade Piteås bästa chans i andra halvlek i den mållösa matchen mot Vittsjö.

Foto: Pär Bäckström/ TT

Fotboll2020-10-04 17:55

Veteranen säger till Piteå-Tidningen att matchen var ett ställningskrig.

– Det skapades inte så många heta målchanser utan var mycket fysiskt spel, säger 32-åringen.

I och med poängen har Piteå, svensk mästare så sent som för två år sedan, en poäng ned till Växjö under nedflyttningsstrecket. Johansson vet vad som krävs för att klara att säkra kontraktet med tre matcher kvar på säsongen.

– Vi behöver göra lite mer av det oväntade. Det handlar om mod, men i dag var lite kanske lite för rädda att förlora, säger hon.

– Det gäller att älska läget, vi vill spela såna här matcher som gäller allt, även om vi så klart hellre krigar om seriesegern. Nu gäller det att ta varje match och visa vilja och passion.

Eskilstuna, som också har varit ett topplag i damallsvenskan de senaste åren, har det tungt i år. I och med 4–2-segern över tabelljumbon Uppsala klättrade man från nionde till sjätte plats.

Felicia Rogic gjorde hattrick.

Kristianstad är kvar på tredje plats i tabellen efter 4–2 över Kif Örebro. Jutta Rantala gjorde två av Kristianstads mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!