Viktig seger för Degerfors: "Så jävla långsamma"

Duon Dijan Vukojevic och Rasmus Örqvist var avgörande när Degerfors slog Kalmar FF med 2–1. Den fotbollsallsvenska matchen var Kalmars femte raka bortamatch utan tre poäng. –Vi är ju så jävla långsamma, säger Henrik Rydström, Kalmars tränare, till Discovery+.

Degerfors Dijan Vukojevic, i mitten, och hans lagkamrater knep viktiga poäng i kampen om fortsatt allsvenskt spel.

Fotboll2022-07-30 17:19

Tabelljumbon Degerfors tog emot Kalmar på Stora Valla i allsvenskan och hemmalaget fick en drömstart på matchen.

Mittfältaren Rasmus Örqvist frispelades av Dijan Vukojevic och placerade distinkt in bollen vid bortre stolpen. Målet var 23-åringens första i allsvenskan.

Därefter fortsatte hemmalaget att sticka upp med farliga kontringar. Omar Faraj fick ett jätteläge att utöka ledningen men Ricardo Friedrich i Kalmar-målet gjorde en imponerande enhandsräddning och fångade även returen.

Kalmars dominans

Kalmar dominerade bollinnehavet, med ett par minuter kvar till pausvila hade bortalaget haft 75 procent av bollinnehavet, men de riktigt heta målchanserna uteblev.

Till slut kom dock kvitteringen. Oliver Berg, Kalmars kapten, krutade in 1–1 från nära håll efter fint förarbete av Malmö FF-lånet Sebastian Nanasi.

I andra halvlek fortsatte Kalmar att trilla boll. Men Degerfors försvarade sig bra och var farliga på kontringar.

Det var även en kontring som ledde till matchens avgörande mål. Örqvist slog ett fint inlägg till Vukojevic som enkelt placerade in 2–1 till Degerfors.

"Uppenbarligen förbannat dålig"

– Vi är ju så jävla långsamma. Uppenbarligen så är jag förbannat dålig fotbollstränare som inte kan få mina spelare att springa mot lag de tror att de är bättre än, säger Henrik Rydström, Kalmars tränare, till Discovery+ och fortsätter:

– Vi är inte bättre än något lag i allsvenskan om vi inte maxar.

Med ungefär 20 minuter kvar byttes Kalmars finländare Simon Skrabb ut. I samband med bytet drog Skrabb på sig ett gult kort, vilket innebär att han är avstängd i nästa omgång mot AIK.

Resultatet innebär att Degerfors klättrar upp på kvalplats, en poäng före både nästjumbon Helsingborg och jumbon Gif Sundsvall.