Skön seger för Södra Vi i toppstriden – Kim segerskytt

För tredje gången den här säsongen vann Södra Vi med 2–1. Nu mot Gunnebo. Kim Johansson blev segerskytt på straff i andra halvleken: "En härlig seger", sa tränaren Pierre Brorsson.

Här ser ni två av Södra Vi:s bästa spelare mot Gunnebo: Kim Johansson och Eric Lindström

Fotboll2021-09-19 18:28

Södra Vi IF fortsätter att skugga serieledande IF Ariel i tätstriden i division fem nordöstra. I en tät drabbning mot Gunnebo blev det uddamålsseger.

– Vi skapade inte så mycket i den här matchen, men starkt att vi kunde vinna. Jag tycker att vi har mer av spelet, säger Pierre Brorsson.

Gästerna öppnade starkast och hade ett flertal bra möjligheter första 15-20 minuterna genom Kristoffer Lindholm, men något mål blev det inte. Istället nickade Robin Hammar in 1–0 bakom en passiv Gunnebomålvakt i första halvleken. Direkt efter paus pangade Jens Gustafsson in kvitteringen. Avgörandet kom på straff genom Kim Johansson.

– Kim gjorde en bra match och var bäst hos oss tillsammans med Pontus Holm och Eric Lindström, sa Brorsson.

Södra Vi är en poäng bakom Ariel med tre omgångar kvar att spela.