Viktig seger för Sundsvall

Tabelljumbon Gif Sundsvall stod för en imponerande insats hemma mot IFK Göteborg, och vann med 3–2. Pontus Engblom blev stor matchhjälte med två mål. –Det känns fantastiskt, det är knappt så man minns hur det är att vinna en fotbollsmatch, säger Sundsvalls Robert Lundström i Discovery+.

Sundsvall, och Pontus Engblom i mitten, jublar efter 2–0-målet mot IFK Göteborg,

Fotboll2022-10-09 17:24

Göteborg var nära att ta ledningen redan efter en knapp minut – men Hussein Carneils avslut gick rakt i burgaveln.

Därefter handlade nästan allt om Sundsvall. Lagets kapten Pontus Engblom gav norrlänningarna ledningen i den tionde minuten. Spjutspetsen klackskarvade läckert in bollen från nära håll.

Därefter fortsatte bollarna att rinna in i Göteborgsmålet. Först satte Engblom sitt andra mål för dagen, denna gång efter att kyligt placerat in en straff.

På tilläggstid av första halvlek gjorde sedan den australiske mittfältaren Peter Makrillos Göteborgs uppförsbacke än brantare med ett 3–0-mål.

I andra halvlek fortsatte hemmalaget ånga på. Dock utan att få utdelning.

I stället reducerade Göteborg till 1–3 genom Erik Sorga. Målet var estländarens första i Göteborgströjan.

I den 94:e minuten reducerade Göteborg en gång till. Men närmare än så kom inte "Blåvitt".

– Det här var en måstematch. Det var lite vinna eller försvinna i dag, vi lyckades ta den här chansen, säger Lundström.

3–2-segern, Sundsvalls fjärde trepoängare för säsongen, innebär att laget nu spelat in 14 poäng på 25 matcher. Det innebär att jumbon har åtta poäng upp till kvalplatsen, som Degerfors innehar, med fem omgångar kvar att spela för båda lagen.

Göteborg ligger på åttonde plats i allsvenskan.