Viktiga vinster för Lojal och HM IS: "Dunderskönt"

Både SK Lojal och HM IS tog sköna trepoängare som ökar chanserna att säkra nytt kontrakt i den lokala femman.

Kastriot Jashari gjorde två mål för Lojal.

Kastriot Jashari gjorde två mål för Lojal.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-08-31 18:47

SK Lojal–Södra Vi IF 3–1

Hemmalaget fick jubla efter ångestmötet åt tre poäng som för upp dem på betydligt säkrare mark. Södra Vi tog istället ett kliv mot degradering till sexan.

– Det var en dunderskön seger. Men jag hade gärna sett att vi utnyttjat alla våra chanser och bättrat på målskillnaden också, sa Lojals tränare Viktor Gimolli och fortsatte:

– Vi hade bara 1–0 i halvtid och det är alltid lite läskigt. Men vi dominerade klart i andra också och släppte knappt till några chanser. 

Tränaren framhöll hela laget för insatsen, men gav extra plus till Ilhan Pepeljak på mitten.

Målen Lojal: Kastriot Jashari 2 och Gezim Gelici.

Mål SVIF: Melker Frejd.

HM IS–Stjärnan 3–2

Ett stort steg mot nytt kontrakt och lite häng på toppstriden. Det har HM IS efter en övertygande insats hemma mot ett tufft Stjärnan.

– Vi hade 4-5 fina lägen i första utan att göra mål. Istället tog Stjärnan ledningen precis före halvtid. Det var jobbigt, sa tränaren Andreas Stejdahl.

Utdelningen och vändningen kom dock i andra. Via två mål av Kristoffer Oskarsson och ett av Erik Stejdahl vände HM IS och vann med 3–2 till slut.

– Nu är säkrat kontrakt nära. Hela laget ska ha beröm för insatsen, men Filip Davidsson, Kristoffer Oskarsson och Felix Stejdahl får extra plus, sa Stejdahl.

Noterbart är även att lagets forne skyttekung Jimmy Johansson gjorde comeback med ett inhopp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!