"Viktigaste är att det är roligt att spela fotboll"

Hultsfreds FKs damer startar om i fyran efter att glädjen från fotbollen försvann i division 3. Steget ner tror erfarne Caroline Phalén kan göra gott för laget. "Bästa beslutet", säger hon.

Caroline Phalén tror att spel i fyran gör HFK gott.

Caroline Phalén tror att spel i fyran gör HFK gott.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-06 19:00

HFK åkte på storförlust efter storförlust och halvvägs i serien valde man att dra sig ur division 3. Alla tunga nederlag gjorde att det inte var roligt längre att spela. 

– Det viktigaste är att det är roligt att spela fotboll och det blir ju inte det när man förlorar med 0–10. Jag tror det här är det bästa för oss och vi har en ung trupp och då är det viktigt att ha glädjen. Trean var tuff, säger 36-åriga Caroline Phalén.

Hur har stämningen i laget varit under den här tiden?

– Det har ändå varit ett gott mod och vi har varit taggade inför varje match. Det var inte så att vi gick in och gav upp direkt. Det fanns ljusglimtar och det finns fortfarande. Nu måste vi börja om och det finns mycket fotboll i laget. 

Caroline brinner enormt mycket för Hultsfreds FK och nu när man tar steget ner till fyran – öppnar det upp sig för att hon ska kunna delta mer på träningarna. 

– Det är ett bättre schema för mig och jag sa att jag skulle vara med så mycket som jag kunde. Det brinner mycket för HFK och då får man anpassa livet för fotbollen.

Caroline Phalén har den här säsongen spelat åtta matcher för Hultsfreds FK i division 3. Nu är hon taggad på en omstart i fyran.

– Jag tror att det kommer gå bra. Det här är det bästa beslutet och bra att man kan göra så att ta ett steg nedåt mitt i säsongen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!