Smällen för VIF – nyckelspelaren missar flera matcher

Vimmerby IF kliver in i division 3 redan på fredag. Då får man klara sig utan Ahmed Tarabeih. Den skicklige ytterbacken/forwarden ska operera bort halsmandlarna i veckan. "Jag kommer behöva vila i två veckor", säger han.

Ahmed Tarabeih missar ett par av Vimmerby IF:s inledande division 3-matcher.

Ahmed Tarabeih missar ett par av Vimmerby IF:s inledande division 3-matcher.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-04 15:00

Ahmed Tarabeih gjorde sin debutsäsong i Vimmerby IF förra året och imponerade då stort, både som ytterback och som ytterforward.

21-åringen flyttade till Luleå efter säsongen men återvände efter några månader. När Vimmerby IF premiärspelar på fredag, hemma mot Eneby, får Tarabeih titta på från sidan.

– Jag ska operera bort halsmandlarna i morgon (onsdag), så jag kommer missa två-tre matcher. Jag kommer behöva vila i två veckor efter operationen, säger han och fortsätter:

– Anledningen är att jag haft mycket problem med halsen och varit sjuk en hel del.

VIF är som bekant tillbaka i division 3 i år. Men något snack om att vara försiktiga och hålla tillbaka är det ingen fråga om. Åtminstone inte för Ahmed Tarabeih.

– Förra året sa jag att jag skulle bli chockad om vi inte vann serien och gick upp. Jag hoppas att vi vinner serien nu igen, det hade varit roligt.

Vad talar för att ni ska lyckas med det?

– Vi har en riktigt bra startelva. Även om truppen är lite tunn, så har jag svårt att se att vi inte ska kunna störa alla lag i den här serien om vi har alla med. Det ser stabilt ut.

Som tidigare nämnt, så spelade Tarabeih både ytterback och ytterforward förra säsongen.

Var trivs du bäst?

– Ärligt talat så spelar det ingen större roll. Det är klart att det är roligare att spela forward, men båda positionerna funkar.

Kommande veckor får han dock hålla till vid sidan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!