Viktor Claesson klar för FC Köpenhamn

Viktor Claesson är klar för en ny klubb efter flytten från Ryssland. Landslagsstjärnan spelar resten av vårsäsongen för FC Köpenhamn.

Viktor Claesson spelar våren ut i FC Köpemhamn

Viktor Claesson spelar våren ut i FC Köpemhamn

Foto: Christine Olsson/TT

Fotboll2022-03-30 21:25

Kriget i Ukraina blev slutet på Viktor Claessons tid i den ryska klubben Krasnodar efter fem år.

Efter att ha tränat med moderklubben IFK Värnamo efter hemkomsten är det nu klart att Claesson skriver på för FC Köpenhamn.

"Jag är jätteglad över att få chansen att komma till FC Köpenhamn som jag bara har hört bra saker om från en massa svenska landslagskamrater genom åren", säger Claesson till FC Köpenhamns hemsida.

Förlängning

Kontraktet är skrivet våren ut. Den danska ligan, som spelas höst/vår, avgörs i slutet av maj. Sedan kan det mycket väl bli en förlängning för 30-åringen i FCK.

"Jag ser fram emot att få komma till Köpenhamn och göra allt jag kan för att laget ska vinna titeln och sen får vi se vad framtiden bjuder på sen", säger Claesson.

Viktor Claesson berättade nyligen om den strapatsrika hemresan från Ryssland efter invasionen av Ukraina. Claesson bröt kontraktet med Krasnodar.

– Det var inte så att jag kände mig osäker säkerhetsmässigt, det var mer att det kändes fel att vara i det land som gick in och krigade i ett annat land. Det var mer moraliskt som man kände att man inte ville vara kvar, sedan kom det mer och mer sanktioner som gjorde det svårare, sade Claesson på en presskonferens med landslaget i förra veckan.

Flera svenskar

"Tack vare olyckliga omständigheter kan vi använda honom fram till i sommar. Tills dess har vi möjlighet att se hur det går och prata om framtiden om samarbetet ska fortsätta", säger FCK:s sportchef Peter Christiansen.

I FCK har Viktor Claesson sällskap av flera svenskar, som landslagskompisen Karl-Johan Johnsson och nya stjärnskottet Roony Bardghji samt nigerianen Akinkunmi Amoo, som nyligen såldes till den danska klubben av Hammarby.

FC Köpenhamn leder danska ligan, sex poäng före Midtjylland med tio omgångar kvar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!