Viktor Dukanovic ledde "Bajen" till derbyseger

AIK gjorde första målet. Men Hammarby vände och vann med 4–2 i ett svängigt derby på Tele2 arena. Stor matchhjälte blev blott 19-årige Viktor Dukanovic som satte dit två mål för de grönvita. –Det här var för supportrarna, säger segermakaren till Discovery+.

Hammarbys Viktor Dukanovic jublar efter sitt 3-1-mål.

Fotboll2023-09-03 17:07

Matchen må ha blivit tio minuter försenad på grund av det stora publiktrycket utanför arenan. Men när domare Adam Ladebäck väl blåst i pipan var bägge lagen blixtsnabba ur startblocken.

Inom loppet av bara några minuter hade Hammarbys Josef Erabi bränt ett nästan öppet mål och AIK:s cypriot Ioannis Pittas styrt bollen i ribban.

Händelsefylld första halvlek

Halvvägs in i den första halvleken visade Anton Salétros varför han varit gästernas bästa spelare sedan han kommit till laget i sommar. Det när han gjorde en skottfint, spelade fram en fristående Omar Faraj i straffområdet som placerade in 1–0 till AIK.

Men Hammarby kom tillbaka snabbt. Bara fyra minuter senare tog Erabi revansch på sig själv och tryckte in en retur till 1–1.

Tonåringen grönvit matchhjälte

Även den andra halvleken skulle bli en berg- och dalbana. Efter drygt tio minuter tilldelades Hammarby en frispark i ett bra läge bara några meter utanför AIK:s straffområde. Lagkapten Nahir Besara stegade upp och smekte vackert in frisparken i målvakt Kristoffer Nordfeldts högra kryss.

Därefter dröjde det bara sju minuter innan hemmalagets montenegrinska ytter Viktor Dukanovic utökade ledningen via en snabb Hammarbykontring.

– Det känns fantastiskt. Jag är så glad för supportrarna. Det här är för dem, titta, säger Dukanovic från innerplan till Discovery+.

AIK kom tillbaka när inbytte dansken Mads Tychosen reducerade till 2–3. Men närmare än så kom aldrig AIK och "Bajen" kunde istället inkassera en ny derbyseger sedan Dukanovic fastställt slutresultatet till 4–2 genom ett läckert skott ribba-in.

– Jag är väldigt glad för att vi vinner matchen. Men jag är också väldigt glad för att jag gjorde två mål i ett derby.