Gjorde hattrick på fem minuter: "Chockade dem"

Tre lokala division 5-lag spelade på fredagskvällen. Bara ett av dem vann. Här följer en genomgång från matcherna!

HM IS-spelaren Erik Stejdahl stod för ett otroligt hattrick.

HM IS-spelaren Erik Stejdahl stod för ett otroligt hattrick.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-02 22:38

HM IS–Ankarsrums IS 5–3

Matchens stora utropstecken? Det kom efter tio minuter. Då hade nämligen HM IS-spelaren Erik Stejdahl hunnit med att göra hattrick! Hans mål kom i minut sex, åtta och tio. 3–0 var givetvis en drömstart för hemmalaget.

– Vi började aggressivt och bra och hans hattrick är till viss del en följd av det. Vi chockade nog Ankarsrum lite, tror jag, säger HM IS-ledaren Roger Olofsson.

Trots en snabb reducering av AIS, så var segern egentligen aldrig i fara för ett HM IS som verkligen var i behov av tre poäng. Laget hade 5–1 en bit in i den andra halvleken och fick se Ankarsrum reducera två gånger om och fastställa slutresultatet till 5–3.

– Det är förbannat skönt med en seger. Det har varit tungt en period och vi dras med några tunga skador, så det kändes jäkligt bra att få vinna igen, säger Olofsson, som berömde Erik Stejdahl, Filip Davidsson och William Stejdahl lite extra.

IF Ariel–Djursdala SK 4–3

4–0 i paus. Då stod DSK nästan för en monsterupphämtning. Simon Henriksson, Isak Granström och Isack Thuresson såg med varsitt mål till att det stod 4–3 efter 80 minuter. Tyvärr för Djursdalas del stannade det där och säsongens fjärde förlust inkasserades.

IF Stjärnan–Storebro IF 2–1

Storebro IF fortsätter att spela tajta matcher. Mot Stjärnan gjorde man det bra och kvitterade till 1–1 i den 62:a minuten, genom Ahmed Ibrahim. I den 81:a kom kallduschen när Stjärnan gjorde 2–1 och säkrade de tre poängen.

– En mycket sur förlust. Ett oavgjort resultat hade varit mest rättvist sett till att lagen har var sin halvlek. Vi gjorde vår bästa halvlek för säsongen i andra, men tyvärr avgörs matchen på en omställning som hemmalaget utnyttjar på ett bra sätt. Men om grabbarna visar lika fin glöd och löpvillighet som i andra så kommer vi bli tunga att möta, kommenterade Storebros tränare Peter Magnusson efter matchen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!