Årets sista elva – här är spelarna som tar plats

Det har blivit dags att plocka ut veckans elva, för sista gången det här året. Här är spelarna som tar plats!

Sporten har plockat ut de elva bästa spelarna från helgens matcher. Bland annat tar Gullringens nyckelspelare Ola Lindblom, som har lämnat klartecken till en fortsättning 2023, plats i elvan.

Sporten har plockat ut de elva bästa spelarna från helgens matcher. Bland annat tar Gullringens nyckelspelare Ola Lindblom, som har lämnat klartecken till en fortsättning 2023, plats i elvan.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-10-05 12:28

MÅLVAKT:

Tobias Thuresson, IFK Tuna: De blåvita var ett av få lag som höll nollan i helgen. Thuresson hade kanske inte överdrivet mycket att göra, men kan räkna in en hållen nolla på kontot.

BACKAR:

Emil Tapper, Hultsfreds FK: Den duktige ytterbacken har stått för en fin säsong och fin kröna den med ett mål när HFK säkrade seriesegern mot Gunnebo. Stannar han i Hultsfred nästa säsong, eller finns det andra klubbar som lockar?

Johan Carlsson, IFK Tuna: Mittbacken var en av Tunas bästa i 3–0-segern mot IFK Västervik. Tillsammans med Hampus Nilsson bildade han ett säkert mittlås och fick beröm för sin insats.

Karlo Goranci, Gullringens GoIF: Kan spela som back, mittfältare och forward – och gör det lika bra överallt. Varit en av Gullringens bästa spelare under säsongen och var strålande i storsegern mot Örserum sist, då som mittfältare. Här tar han ändå plats som back. Segern räckte däremot inte till kval.

MITTFÄLTARE:

Gustav Stejdahl, HM IS: Nyckelspelare för sitt lag och har stundtals visat att han håller bra klass i division 5. Gjorde två mål i 6–3-segern mot Storebro och var bra överlag.

Yasin Jalil Kader, Hultsfreds FK: Ytterligare en ung, spännande spelare från Hultsfred. Fått något av ett genombrott i år och tagit för sig rejält. Blev faktiskt lagets näst bästa målskytt, på tio mål. Hade 20 mål upp till skyttekungen Diego Urrutia.

Oscar Stridell, Rimforsa IF: Spelade med RIF B när laget vann division 6 i helgen och blev något av en matchhjälte, då han satte ett hattrick i 6–3-segern mot Västra Harg.

Ola Lindblom, Gullringens GoIF: Vi är vana att se honom som mittback. Mot Örserum fick Lindblom kliva upp som mittfältare och var hur bra som helst. Var kort och gott helt lysande i den nya positionen som central mittfältare. Under onsdagen blev det officiellt att 32-åringen fortsätter i GGoIF minst en säsong till.

ANFALLARE:

Marcus Oskarsson Johansson, Gullringens GoIF: Anfallaren visade vilken skicklig avslutare han är. Mot Örserum satte han 3–0, 4–0, 5–0 och 6–0. Några av dem riktiga klassmål, dessutom.

Mohammed Ibrahim, Storebro IF: Gjort ett par framträdanden under säsongen och direkt visat att det finns kvalitet där. Storebro kan få stor nytta av honom i det kommande kvalet. Noterades för ett mål i den avslutande seriematchen mot HM IS.

Hannes Stefansson, Södra Vi IF: Blev SVIF:s bästa målskytt med nio fullträffar. Gjort en stark säsong och tagit ansvar, framför allt offensivt. Två nya mål senast, mot Tjust.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!