Premiär: Årets första Veckans Elva

Först ut. Det är de här elva spelarna som Sporten tar ut i Veckans Elva i fotboll. Det är en skön blandning av spelare med olika karaktärer och lag.

 Här ser ni några av de som tar plats i premiärelvan: Martin Johansson, Christian Simonsson, Adam Härnström, Daniel Rambin och Ted Åström Åberg.

Här ser ni några av de som tar plats i premiärelvan: Martin Johansson, Christian Simonsson, Adam Härnström, Daniel Rambin och Ted Åström Åberg.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-04-20 19:00

MÅLVAKT: 

Oskar Eriksson, Djursdala SK: Given? Ja, vi tycker det. Efter några års uppehåll imponerade Oskar Erikssons stort, på division fyra-nivå dessutom. Rumskullakillen får vi säga höll kvar nykomlingen DSK i den första halvleken mot Örserum. Och han gjorde det med ett grymt målvaktsspel. Stod för det ena strålande ingripandet efter det andra. 

undefined
Ted Åström Åberg var stabil och bra i premiären.

BACKAR:

Ted Åström Åberg, IFK Tuna: En överraskning? Knappast. Vi vet att den energiske och kvicke backen/mittfältaren/anfallaren är en av lokalfotbollens bästa. Och detta trots att han inte tränat så mycket på försäsongen. Var mycket bra i premiären mot Gunnebo. Nu i rollen som mittback. En position där han lär spela kvar i Tuna under året. 

Oskar Olsson Grönqvist, Kisa BK: En i raden av många unga, skickliga spelare i KBK. Är som många andra ny i laget inför säsongen – och har imponerat i princip i varenda match. Mittbacken var av de bättre på planen när Åby besegrades. 

Ola Lindblom, Gullringens GoIF: Eleganten Ola Lindblom var bäste målskytt i GoIF förra säsongen. Kanske är backen på väg att behålla titeln även i år. Mot Stensjön satte han både 1–0 och 2–0 för gulsvart.

undefined
Christian Simonsson var mot Örserum

MITTFÄLT

Christian Simonsson, Djursdala SK: På tal om en rutinerad herre med rötter i Kisa BK. Evigt unge Christian Simonsson var mycket bra när Djursdala besegrade Örserum. Läser spelet bra, inte minst när motståndarna har bollen. Simonsson får vi säga är bäst av alla i trakten på att stjäla boll och hitta rätt defensiva ytor i motståndarnas uppspelsfas. 

Daniel Rambin, Rimforsa IF: Klart att stjärnvärvningen ska hyllas efter vinsten mot Mjölby Södra. Nu var han tillbaka i RIF efter skada och visade att han kan bli den avgörande faktorn som så många med hjärtat i Rimforsa IF hoppas på. Två fina mål i premiären – och en perfekt start på seriespelet. 

Filip Frejd, Södra Vi IF: Visst, visst. Frejd var mittback mot Timmernabben, men vi väljer att ta med honom på mittfältet ändå. Han är lika användbar där, som på topp. Manade på sitt lag och visade att han blir en kraft att räkna med i SVIF även i år. 

Martin Johansson, Hultsfreds FK: Tillbaka i Hultsfred och ett bra nyförvärv för klubben. Det visade han mot HM IS i säsongens inledande seriematch. Har en fin blick och en utsökt teknik. Var en av de bästa i Hultsfred, som dock förlorade med 3–2. 

undefined
Adam Härnström Kisa BK har imponerat hittills.

ANFALL

Rasmus Samuelsson, HM IS: Vi vet att Samuelsson kan vara sylvass när det drar ihop sig till målkänning. Inget undantag i det heta derbyt mot Hultsfred på Hjältemon. Rasmus slog till två gånger i den första halvleken när HM IS gick fram till 3–0 i paus. Han kommer säkerligen vara med uppe i seriens skyttetopp i nordöstra femman. 

Adam Härnström, Kisa BK: Bara 18 år, men ändå mogen i sitt spel. Levererar på en bra nivå i division tre. Är en av de unga talanger i KBK som övertygat allra mest så här långt. Har en löpkapacitet och ett "spring-i-benen" som få andra matchar här omkring. Precis som i seriepremiären mot Nässjö fixade Adam Härnström kvitteringen och 1–1 mot Åby. Precis som då vann Kisa med 2–1. 

Victor Gustavsson, IFK Tuna: "VG" har ett stort spel i sig. Har också ett bra driv med bollen och är svårfångad för motståndarna. Något som Gunnebo blev varse på Tunhamra. Victor presenterade sig direkt när serien drog igång med att göra ett fint frisparksmål tidigt i matchen. Fyllde sedan på med ett mål till, som visade sig bli matchavgörande. 

Martin Johansson är tillbaka i HFK och var bra mot HM IS
Martin Johansson är tillbaka i HFK och var bra mot HM IS
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!