Vilken drömvärvning för nykomlingen

Hon lämnade moderklubben för många herrans år sedan. Nu är Hanna Hellström (Gustafsson) tillbaka i Rimforsa IF igen. "Det här ska verkligen bli superkul", säger den meriterade mittfältaren/anfallaren.

Hanna Hellström, till vänster i bild, kommer bli en jätteförstärkning för nykomlingen Rimforsa IF.

Hanna Hellström, till vänster i bild, kommer bli en jätteförstärkning för nykomlingen Rimforsa IF.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-02-05 17:20

Målskytten och den stora talangen Sofia Ejlertsson lämnade för spel högre upp. Hennes ersättare hos division tre-nykomlingen Rimforsa IF går inte direkt av för hackor: Hanna Hellström. Med henne i laget höjs Rimforsas chanser att göra en stark säsong avsevärt. 

–  Jag känner att det är dags nu. Jag spelade min flickfotboll i Rimforsa tills jag var 13 år gammal. Sedan gick jag till Kisa för att jag inte kände mig mogen för att spela A-lagsfotboll i så tidig ålder, säger Hellström. 

Karriären tog fart omgående och har fört henne till spel på den allra högsta nivån och även snäppet under. 

– Efter några år i Kisa så gick jag till Kenty och jag fick även testa på spel i två matcher med LFC (Linköping) i allsvenskan när jag var 17 år. Jag gjorde två inhopp och det var förstås väldigt roligt. 

I gymnasieåldern tröttnade hon på fotbollslivet i Kenty, gick tillbaka till Kisa i division fyra och hittade glädjen igen. 

–  Det blev nästan för mycket ett tag. Det var fotboll varje dag och ibland flera pass. 

KBK avancerade snabbt från division fyra till tvåan. Efter en serieomläggning blev division två, division ett. Även där hade Kisa framgångar. 

 – Vi hade ett väldigt starkt lag och vi fick många nyförvärv runt om i Östergötland, säger Hanna som bor i Sturefors utanför Linköping. 

En nedmontering i Kisa BK ledde till att spelarna försvann en efter en. Så även Hanna Hellström. Nästa klubbadress blev IFK Norrköping i division ett – som sedan blev Kenty igen. Men inte längre...

– Vi fick inte ihop livspusslet riktigt. Det var inte alltid så lätt med barnvakt. Nu blir det enklare då jag i princip har hela min släkt i Rimforsa. Jag ser fram mot det här.

Och det är ingen "trött" spelare som vill varva ner och ta det lite lugnt, som RIF har värvat. Tvärtom. 

Hanna Hellström beskriver den gångna säsongen 2019 i Kenty, som den kanske bästa i hennes karriär. 

– Visst hade jag en del skador, men jag var kanske ändå bättre tränad än någonsin tidigare. 

Hur kommer det sig?

– Jag körde mycket extraträning. 

Hennes fina form avspeglades även i matcherna – och i poängproduktionen. 

– Det gick väldigt bra. Jag gjorde 17 mål i division två och hade också många assist. 

Nu återvänder mittfältaren/anfallaren till moderklubben och kommer förstås göra ett avtryck. 

– Jag hoppas alla fall att jag kan vara med och bidra till att laget blir bättre, säger hon ödmjukt. 

Vad hoppas du kunna tillföra?

– Rutin såklart, men sedan är jag nog ganska så bra på att pusha och peppa mina medspelare. Jag är dessutom en riktig vinnarskalle. 

Vad vet du om laget?

– Jag har varit med och tränat ett par gånger och jag har fått ett bra intryck. Det är ett seriöst och ambitiöst gäng. Det finns stor potential i truppen. Känslan är att det är något bra på gång. 

Hanna Hellström säger vidare att Rimforsa IF har en bättre organisation kring laget än vad en sån pass stor klubb som Kenty har. 

Dina förhoppningar på säsongen?

–  Det är jättesvårt att säga, men jag tror att vi kan hävda oss bra. Absolut en mittenplacering och kanske högre än så om vi lyckas höja nivån. 

Så här säger Mikael Philipsson i sektionen: 

– Hanna är precis den förebild som vi vill visa upp för alla våra unga tjejer som drömmer om att spela på elitnivå. Hon kommer att bli en inspiration för hela verksamheten och alla våra utövare. 

Rimforsa IF har ett intressant lag när de nu tar klivet upp i trean.
Rimforsa IF har ett intressant lag när de nu tar klivet upp i trean.
Rimforsas damlag

Rimforsa IF är nykomlingar i division tre kommande säsong. De hade ett mycket starkt 2019. 

Laget spelade 13 matcher i serien, vann elva av dem, spelade oavgjort i en och förlorade bara vid ett tillfälle. 

Målen: Sofia Ejlertsson 23, Ida Engberg 14, Josefine Willén 10, Joyrein Avergas 7, Melina Simonsson 3, Fredrika Wallman 3, Emilia Johansson 2, Joy Schulling 2, Elin Kullered 2, Agnes Hultenius, Malin Stjärnborg, Moa Creutz, Sofia Lindell, Amanda Törngren, Louise Samuelsson, Nikki Schulling. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!