Norells läckra mål sänkte Södra Vi

Han är en erkänt skicklig målgörare. Det visste Södra Vi IF. Det spelade ingen roll. De kunde inte stoppa August Norell från att göra två vackra mål när Timmernabben vann med 2–1. "Jag tycker vi var värda en pinne", säger SVIF-tränaren Patrik Nilsson.

Södra Vi IF föll i premiären hemma mot Timmernabben.

Södra Vi IF föll i premiären hemma mot Timmernabben.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-04-15 18:42

Kanonstart och mål redan efter tre minuter. Målskytt: Robin Hammar.

Av bara farten skapade Södra Vi mer än så inledningsvis.

– Vi öppnade jättebra, men vi fick nog en för bra start och fick för mycket adrenalin av målet, säger Patrik Nilsson och utvecklar vidare:

– Vi ville bara ösa på och göra 2–0, istället tappade vi spelet och det blev inte alls bra. Det här var kanske vår sämsta halvlek i år.

Timmernabben höjde sig å sin sida efter den tidiga kallduschen. Anfört av den skicklige mittfältaren August Norell. Och han var inte bara bra i spelet, utan också sylvass när chanserna dök upp.

Hans otroliga kvittering till 1–1 aspirerar nog redan på årets mål i division fem-serien. Liggandes i luften slog han till på volley och fick perfekt träff. Phillip Hubbard var helt chanslös i SVIF-målet. Kort senare slog Norell till igen, med ett snyggt avslut – i nättaket.

Halvleken klart på poäng till gästerna.

Efter paus var spelfördelningen den motsatta.

– Vi hade varsin halvlek. Vi hittade mycket mer rätt i andra halvlek och förtjänar en kvittering kan jag tycka, säger Patrik Nilsson.

Södra Vi vaskade fram betydligt fler farligheter än Timmernabben, som bara noterades för en vass möjlighet efter paus.

Albin Envall var närmast att näta för SVIF. Men så blev det inte. Halvleken slutade mållös.

I Södra Vi var Martin Brorsson och Filip Frejd bäst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!