Offensivt skickliga VIF inför mötet: "Sätta defensiven"

Vimmerbys herrlag är bra på att göra mål. Det är alldeles tydligt det. Nykomlingen har bäst målsnitt av alla i serien. Nu väntar Myresjö/Vetlanda – med rakt motsatta styrkor. "Rolig match, men nu måste vi sätta försvarsarbetet...", säger tränaren Patrik Gunnarsson.

Tomislav Jakesevic är tillbaka i VIF, då laget tar emot Myresjö/Vetlanda.

Tomislav Jakesevic är tillbaka i VIF, då laget tar emot Myresjö/Vetlanda.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-26 16:00

Rivalmöte? Det är kanske att ta i ett snäpp, men helt klart är det något av ett prestigemöte mellan två på förhand jämna lag. Lag med olika styrkor som belystes tidigare i texten. Faktum är att VIF procentuellt gjort flest mål av alla efter halva serien. Rättare sagt 29 fullträffar, vilket är lika många som tabellettan Ljungsbro och serietvåan Boren, som båda har en match mer spelad.

Myresjö å sin sida har bara släppt in tolv mål, vilket är hälften av Vimmerbys antal insläppta mål. Myresjö är bäst i serien på det.

Frågan är bara hur pass försvagade de är av de troliga spelartappen mot VIF. Utöver att skyttekungen och seriens näst bäste målskytt, Simon Klein, är avstängd finns uppgifter på att det solida mittbacksparet Fredrik Elmersson och Oliver Heidar inte spelar – och att det dessutom finns frågetecken för målvakten, förre HM IS-spelaren William Bengtsson.

– Jag har hört att de förmodligen har några bra spelare borta, där Elmersson ska vara knäskadad. Sen exakt hur det ligger till vet jag inte, samtidigt lägger vi energin på vårt lag. Ibland är det inte alltid att ett lag blir sämre bara för att några viktiga spelare saknas, säger Patrik Gunnarsson.

Vimmerby kommer närmast från en jobbig uddamålsförlust (3–4) borta mot Jönköpingslaget IF Haga. En match som VIF inte var fullt nöjda med, förstås.

– Vi kom inte riktigt upp i den standard som vi vill. Vi var inte med i början av matchen och kom ganska tidigt i underläge. Vi fick jobba i uppförsbacke, men lyckades komma tillbaka. Det var såklart positivt, men Haga vann ändå till slut. Känslan är att vi har det lite tuffare på naturgräs. Haga behärskade det bättre än vad vi gjorde.

På tisdag är det däremot konstgräs och hemmaplan som gäller. VIF vill också ha revansch för förlusten mot Myresjö (1–2) tidigare i våras.

Vad vill du se av ditt lag nu?

– Att vi sätter försvarsarbetet på ett bättre sätt än vad vi gjorde mot Haga – och i en del andra matcher. Då menar jag inte specifikt backlinjen, utan hela lagets defensiv. Senast tycker jag vi inte tar hemjobbet fullt ut vid bolltapp.

I skrivande stund hade VIF alla spelare tillgängliga, utöver de långtidsskadade spelarna då förstås.

– Tomislav Jakesevic är tillbaka och spelarmässigt ser det bra ut.

Vi TV-sänder matchen på tisdag på vår sajt. Matchstart 19:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!