Selatins frisparksrökare avgjorde derbyt: "Rättvist"

Så slog han till igen, Selatin Shaljani. Och som han gjorde det! Med en frisparkskanon från högerposition tryckte han in 2–1 från långt håll. "Jag fick bra träff", säger han om det vackra målet. VIF-tränaren Patrik Gunnarsson var mycket nöjd efter 3–1-vinsten.

Vimmerby fick jubla över tre poäng i derbyt.

Fotboll2023-05-07 20:42

Det stod och vägde. 1–1. Då fick VIF frispark långt ut till höger, från 25–30 meter. Självklart klev Shaljani fram då. Precis som han gjorde borta mot Myresjö. Precis som då fick han perfekt träff. Bollen gick stenhårt in i mål. Tjusigt, vackert och viktigt. Kisas målvakt Ibrahim El Jardali fick visserligen fingrarna på bollen, men kunde inte hålla den.

Borde han ha tagit den?

– Nej, jag tycker nog inte det. Jag såg hur bollen vobblade i luften och det var svårt för honom, säger Shaljani.

Känslan när den gick in...?

– Så otroligt skönt. Vi fick ny energi efter det och jag tycker att vi verkligen förtjänade att vinna. Vi var det bättre laget. Vi var starka bakåt och gör det bra hela laget.

Något som tränare Gunnarsson höll med om:

– Vi gör en bra lagsinsats, där Theo (Zeylon Thoresson) imponerar stort igen som back. Jag tycker vi gör det bra i första, trots att den var spelmässigt jämnare. I andra är vi klart bättre än Kisa.

Efter en chansfattig första halvlek, där Haris Dreco var närmast att näta, blev det desto målrikare och chansrikt efter paus.

Vimmerby tog tag i taktpinnen och var klart spelförande. Med ett fint kombinationsspel styrde och ställde VIF på mittfältet, främst då genom Dreco och matchens bäste spelare, Simon Larsson. Den inre mittfältaren slutade aldrig att springa och var ständigt spelbar.

Efter flera möjligheter fick Mojeb Abdul Majed näta, då han volleybredsidade in ett inlägg från höger. 0–1. Minuten senare var det kvitterat genom Adam Härnström, som på en skicklig målgörares manér avslutade kliniskt i bortre hörnet.

Det dröjde inte särskilt länge innan VIF åter var i ledningen. Och ni vet hur det gick till när Selatin Shaljani prickade in Vimmerbys andra mål i matchen och sitt fjärde i serien. Haris Dreco skuggar tätt därbakom med tre fullträffar då han gjorde 3–1 på straff.

KBK orkade aldrig resa sig efter det, trots att Vimmerbys spelande tränare Karlo Goranci fick rött kort i slutskedet.

Det kan visa sig dyrköpt för VIF, då även Rickard Thuresson och Joakim Storm tvingades kliva av med skadekänningar i baksida lår.

Men hur som helst blev det seger i derbyt. En viktig sådan.

– Det känns jättebra. Jag har gått och väntat på den här matchen hela helgen. Och så slutar det så här bra, sa Patrik Gunnarsson med ett stort leende.

Kisa-Vimmerby: 1–3

Målen: 0–1 (65) Mojeb Abdul Majed, 1–1 (66) Adam Härnström, 1–2 (71)  Selatin Shaljani, 1–3 (79) Haris Dreco.