Stinas drömträff fixade en viktig poäng: "Som en vinst"

Underläge med 2–1. 92 minuter på matchklockan. Då lossade Stina Kägu Bragsjö den stora kanonen och fixade en viktig poäng till sitt Vimmerby IF i derbyt borta mot Tjust. "Ett av mina snyggaste mål", säger hon.

Vild glädje i Vimmerby IF, efter att Stina Kägu Bragsjö kvitterat mot Tjust i slutsekunderna.

Fotboll2023-05-13 18:15

Hon kramas om av nära och kära direkt efter slutsignalen på Hammarvallen i Loftahammar. Vimmerby IF har precis spelat 2–2 i derbyt mot Tjust – men känslan är att VIF ändå är de stora vinnarna.

Stina Kägu Bragsjö spelade en huvudroll, när hon skickade in en projektil till 2–2 i den andra övertidsminuten.

– Det var ganska snyggt, faktiskt, säger målskytten.

VIF hade då tryckt på under 20 minuter och jagade en kvittering. Man hade ett par bra lägen, där det allra bästa kom i den 80:e minuten när Malin Rydén fick chansen. Hennes styrning gick dock utanför.

Istället klev alltså Kägu Bragsjö fram.

– Det känns bara skönt nu och det är mer som en vinst med tanke på hur vi gjorde det, säger hon.

Tjust tog ledningen tidigt i den första halvleken, genom Filippa Karlberg. VIF hade stora problem med Tjust i den första halvan, men kom ut bra i den andra. Då satte Nathalie Johansson kvitteringen. Skyttedrottningen fick dock kliva av efter en timme, med en fotskada. Då kom nästa smäll för VIF, när My Aldas satte 2–1.

– Det var tungt, men vi hade bestämt oss efter paus att vi skulle ge det en chans. Vi gör det för "Natta" med, säger Stina Kägu Bragsjö, som alltså fick sista ordet.

– Det var ett av mina snyggaste mål i karriären.

Ett viktigt sådant också. VIF stoppade nämligen Tjust från att dra ifrån i division 2-toppen. Vimmerby ligger nu trea på tio poäng, en pinne bakom både Tjust och Eksjö.