Blir det Gullringen, Simon? • "Är ett jättesvårt val"

För knappt ett år tog vi ett snack med Simon Henriksson om hans fotboll. Om det svåra valet. Om den spelande sportchefen i Djursdala SK skulle spela i just DSK eller välja spel i moderklubben Gullringens GoIF 2023. Nu är vi där igen. "Det är jättesvårt", säger han.

Det svåra valet. Blir det spel i Djursdala SK eller Gullringens GoIF för Simon Henriksson 2024?

Det svåra valet. Blir det spel i Djursdala SK eller Gullringens GoIF för Simon Henriksson 2024?

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-20 11:00

Ni som kan er lokala fotboll vet hur det blev i år. 

Det blev en blandad kompott. Större delen av säsongen spelade han i Djursdala i femman, för att under senare delen av hösten lira de sista matcherna i Gullringens GoIF i division fyra.

– Tyvärr blev det inte riktigt som jag hoppats. Jag missade någon match där med Gullringen eftersom jag var avstängd i DSK. Men, det var ändå roligt trots att det i princip var kört när jag blev spelklar. 

På fyra spelade matcher i gulsvart blev det, bland annat, två mål för den målfarlige forwarden. 

I DSK blev han den store målgöraren med elva fullträffar på 14 matcher och totalt en delad sjundeplats i seriens skytteliga. 

Så, vad händer. Har du bestämt dig hur det blir nästa säsong?

– Nej, men jag kommer att bestämma mig tidigare än jag gjorde förra året. Då dröjde det säkert en bit in i december innan jag fattade beslutet om att spela vidare i Djursdala. Jag vill inte sätta Gullringen i en svår sits. 

Klart är ändå följande. Henriksson kommer att fortsätta vara sportsligt ansvarig i DSK och även sitta med i styrelsen.

Gullringen?

– De har sagt att de är intresserade av att jag fortsätter spela för dem, samtidigt vet jag att det tar tid att ha engagemang i båda klubbarna. Nä, det är svårt och jag är ambivalent hur jag ska göra. Men visst är jag sugen på att spela där. Det hänger också en del på vad vi lyckas få ihop för trupp i Djursdala. 

I DSK är det klart att Martin Larsson Didi lämnar för Horn/Hycklinge och att "Linköpingsgänget", det så viktiga, fortsätter att spela 2024. 

Tränarfrågan då. Hur ser det ut?

– Det är väl ingen hemlighet att vi gärna ser en liknande lösning som den vi hade i år, men inget är helt klar där. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!