"Vill absolut inte ner en nivå"

Efter 1–4 mot Serbien är goda råd dyra. Sveriges lagkapten Victor Nilsson Lindelöf är glasklar med vad han inte vill göra i framtiden. –Jag kommer absolut inte vilja spela i Nations League en nivå under, säger han.

Victor Nilsson Lindelöf deppar efter 1–4-förlusten.

Victor Nilsson Lindelöf deppar efter 1–4-förlusten.

Foto: Pontus Lundahl / TT

Fotboll2022-09-24 23:58

Oavgjort eller förlust mot Slovenien hemma på Friends arena på tisdag betyder tack och adjö till Nations Leagues B-division för det svenska herrlandslaget i fotboll.

Det står klart efter att Sverige blev fullkomligt överkört mot Serbien i Belgrad.

I den mixade zonen stod Victor Nilsson Lindelöf och konstaterade att han just nu "bara är lack". Men landslagssamlingen är inte över och uppladdningen till tisdagens ödesmatch har redan börjat.

Där har Victor Nilsson Lindelöf en viktig uppgift i egenskap av lagkapten.

– Jag måste försöka få i gång dem. Det är inte tillräckligt bra och jag vill absolut inte åka ner och spela Nations League. Vi måste få en tro på oss själva för vi är ett bra lag och kan spela bra fotboll när vi gör det tillsammans. Det är det jag ska försöka få in hos alla, säger han.

Att säga att Sverige är inne i en långdragen formsvacka är ingen överdrift. Sju förluster på de nio senaste matcherna är inget man stoltserar med.

– Vi är i en dålig trend och det är upp till oss att försöka ändra på det. Vet inte om man kan säga att det är självförtroendet, vi vet att vi kan mycket bättre, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!