"Vill de ha mig får de värva mig"

Vimmerby IF:s 20-årige anfallare Simon Sandholm har ryktats till både IFK Västervik och Västerviks FF. "Just nu är fokus på Vimmerby", säger han till Sporten.

Simon Sandholm har intresse från både IFK Västervik och Västerviks FF, men just nu fokuserar han på Vimmerby IF, där han har kontrakt.

Simon Sandholm har intresse från både IFK Västervik och Västerviks FF, men just nu fokuserar han på Vimmerby IF, där han har kontrakt.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2019-12-05 15:35

Under onsdagen kunde vi berätta att IFK Västervik, i division fyra, har visat intresse för VIF-spelaren. 

– Han bor i Västervik så det vore dumt om vi inte var intresserade, men hur långt vi har kommit i förhandlingarna vet jag inte, sa IFK:s tränare Fredrik Walfredsson.

Det har även pratats om Västerviks FF, nykomlingen i division tre. Så här tänker Simon själv om sin framtid:

– Som det ser ut nu så är det Vimmerby som gäller. Jag har kontrakt med dem en säsong till, säger Simon och lägger till: 

– Vill VFF ha mig får de värva mig från Vimmerby i så fall.

Om de vill värva dig då, hur intressant är VFF?

– Det finns alltid ett sug att spela högre upp. Men jag vet egentligen inte riktigt vad jag känner. Just nu är fokus på Vimmerby.

Simon Sandholm spelade 20 matcher och gjorde 6 mål i Vimmerbytröjan den gångna säsongen. 

– Min säsong innehöll både ljusglimtar och dalar. Jag tycker att jag kom igång lite mer i slutet av säsongen. Jag har tidigare alltid varit en spelare som gör mycket mål, men känner att jag är mer involverad i spelet numera. 

Simon har haft mycket skadebekymmer.

– Det har gjort att jag inte alltid kan ge hundra, men de dagar jag kan det känns det riktigt bra. 

Vad tror du om VIF:s chanser i division fyra?

– De är stora. Vi är en kandidat att vinna. Det är en tuff serie, bästa fyran på länge, men vi vill vinna. Egentligen har vi ju ett lag som borde stannat kvar i division tre, avslutar Simon. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!