Vill ha mer speltid – nu lånas han ut av Gullringen

Bra för Djursdala SK. Bra för Herman Lynbech. Nu står det klart att den 18-årige mittfältaren lånas ut av Gullringens GoIF. "Vi ser det här som en bra lösning för alla parter", säger Simon Henriksson.

Djursdala SK förstärker inför hösten och man gör det från Gullringens GoIF.

Djursdala SK förstärker inför hösten och man gör det från Gullringens GoIF.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-08-01 10:28

Den 18-årige mittfältaren flyttades tidigt upp i seniortruppen i Gullringen och startade ett flertal matcher i division 4 förra säsongen. I år har Herman Lynbech fått färre minuter i gulsvart och därför är nu spelaren, Djursdala SK och Gullringens GoIF överens om en utlåning i höst. Augusti till att börja med. Det framgår i ett pressmeddelande från DSK. 

– Det är en utlåning för att Herman behöver speltid. Djursdala är en klubb vi samarbetar väl med och vi har hittat en bra lösning. Det är roligt att två föreningar kan ha en så bra dialog, säger Gullringens Mattias Sandh.

Simon Henriksson, sportsligt ansvarig i Djursdala SK, är också nöjd över lösningen. 

– Herman kommer göra stor nytta hos oss och vi ser det här som en bra lösning för alla parter. Vi kommer ha en kontinuerlig dialog tillsammans kring hur situationen ser ut när vi närmar oss slutet på augusti månad, säger han. 

Herman Lynbech kommer träna med båda klubbarna och spela matcher för DSK. Han väntas vara spelklar till höstpremiären borta mot serieledande Ruda den 11 augusti. Lynbech är en hårt jobbande mittfältare, snabb och ettrig. 

Inför höstsäsongen ligger Djursdala på åttonde plats i division fem nordöstra och har plockat 13 poäng på elva matcher. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!