”Vill vara med överallt”

En, två, tre, fyra. Vimmerbys damlag har gått som tåget i division ett. "Jättekul. Det var nog inte många som trodde det innan", säger Vimmerbys energispelare Anna Karlsson inför mötet mot Valinge-Derome.

Anna Karlsson gläds åt framgångarna Vimmerbys damlag haft i division ett så här långt.

Anna Karlsson gläds åt framgångarna Vimmerbys damlag haft i division ett så här långt.

Foto: Rolle

Fotboll2018-05-25 20:00

Nykomlingen inledde med två raka förluster.

Tungt som tusan, förstås. Men sedan…

Vinst mot Bergdalen, vinst mot Onsala, vinst mot Nittorp och vinst mot Värnamo. Tolv sköna, härliga poäng in på kontot.

Hur är det möjligt. Vad är förklaringen till de senaste veckornas framgång?

– Det är som vi hela tiden säger, att vi gör det här tillsammans. Att vi är ett lag som jobbar hårt i 95 minuter och tror på det, säger Anna Karlsson.

Hon har en ny roll på planen i år. Hon har tagit steget från målfarlig forward till en hårt arbetande inre mittfältare.

Och vad tycker du?

– Roligt. Jag trivs jättebra där inne i mitten. Det var lite svårt till en början att anpassa sig, men nu har jag kommit in i det mer och mer. Det är roligt att få vara med mer i speluppbyggnaden och även få slita hårt. Det gillar jag.

Nu möter tabelltrean Vimmerby jumbon Valinge-Derome på bortaplan. Säsongens enklaste uppgift hittills? Nja, troligen inte.

– Jag vet inte alls så mycket om dem, inte mer än hur de ligger till i tabellen. De har ju spelat jämnt i flera matcher, säger Karlsson.

Valinge-Derome är en klubb på västkusten, en bit utanför Varberg. Ja, egentligen är det två mindre orter, vars fotbollsklubbar gått samman till en.

Lagets assisterande tränare Jens Svensson säger så här:

– Vi har fått en jobbig start i serien. Vi tror att det beror mycket på att vi hade några tunga träningsmatcher, som inte gick som vi tänkt oss. Det där har suttit i, men det känns som att vi är på uppgång nu.

Valinge-Derome var för övrigt nykomling i ettan förra året. En bidragande orsak till att det kanske gått lite trögt så här långt, är skadeproblematiken.

– Det är faktiskt så att vi har tre spelare med hjärnskakning. Det är otroligt. Sedan har vi en tjej som är korsbandsskadad också. Men samtidigt har vi andra spelare att tillgå, säger Svensson.

Senast var Valinge-Derome på väg mot seger mot Nittorp, men tappade allt.

– Vi hade 2–0 med 20 minuter kvar, sedan åkte vi på ett par omställningar och förlorade. Det var tungt.

Vad vet du om Vimmerby som lag?

– Jag känner till Astrid Lindgren, inte mycket mer, haha.

I VIF saknas Alicia Strand och Greta Koponen. Stort frågetecken även för Malin Engström. Klart är att Hanna Ericsson och Emilia Rosenqvist går in från start.

Alicia Strand är avstängd.
Alicia Strand är avstängd.

Matchdags

Valinge-Derome-Vimmerby Vimmerbys trupp: Kicki Rödin, Amanda Lundberg, Nathalie Milton, Malin Söderlund, Malin Blidfors, Mathilda Strömdahl, Anna Karlsson, Hanna Ericsson, Malin Engström (?), Emilia Rosenqvist, Nathalie Johansson, Andrea Lundgren, Sara Green, Linnea Friberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om