Vimmerby B tog klar seger mot BOIF

Vimmerby B vann på bortaplan mot BOIF i division 4 Vimmerby dam i fotboll med klara 5-0 (2-0).

B.O.IF förlorade mot Vimmerby IF B

Fotboll2024-06-03 20:54

Vimmerby B:s tränare Budo Ericsson kommenterade matchen:

- Det var en lugn och behaglig resa, segern var odiskutabel, kunde blivit lite mål till. Vi anpassade oss lite för mycket efter motståndarnas tempo. Nu ser vi fram emot derbyt på söndag mot Frödinge.

Segern var Vimmerby B:s femte på de senaste sex matcherna.

Vimmerby B fick en bra start på matchen. Salama Taher gjorde målet, redan i tolfte minuten.

Vimmerby B ökade ledningen till 0-2 efter en dryg halvtimmes spel, genom Tessa Svensson. Med en halvtimme kvar att spela nätade Vera Andersson och ökade ledningen för Vimmerby B.

Med åtta minuter kvar att spela ökade Vimmerby B ledningen genom Sanna Stefansson.

Vimmerby B gjorde också 0-5 genom Julia Johansson i 84:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 0-5.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, BOIF på nionde plats och Vimmerby B på fjärde plats.

Nästa motstånd för Vimmerby B är Frödinge-Brantestad. Lagen möts söndag 9 juni 17.00 på Arena Ceosvallen.