Vimmerby bröt trenden mot Sleipner

Den negativa trenden är bruten. Vimmerbys förlustsvit stannade vid fem matcher. VIF fick 1-1 borta mot IK Sleipner. - Väldigt skönt. Vi gör en otroligt bra arbetsinsats, säger tränaren Lasse Gustafsson.

Lansana Kamara kvitterade till 1-1 och omfamnades av jublande lagkamrater.

Fotboll2013-08-20 06:33

Det var två lag i poängbehov som möttes på Nya Idrottsparken i Norrköping. Både Sleipner och Vimmerby har haft svårt att omsätta spel och chanser till mål och poäng den senaste tiden.
I måndags bröt båda lagen trenden.
- Inställningen idag var att vi skulle ta minst en poäng. Hur spelet skulle se ut brydde vi oss inte så mycket om, säger tränaren Josef Massi, som tog över Sleipner i går sedan Kent Hellström fått kicken.

Sleipnerdominans
Taktiken var klar:
- Vi skulle slå mycket långa bollar och hålla laget kompakt.
I den första halveken lyckades taktiken nästan till fullo. Sleipner hade ett stort spelövertag och skapade flera bra möjligheter.
- Vad vi sumpade chanser..., säger Massi och skakar på huvudet.
Vimmerby hade i princip hela första halvlek svårt att komma in i matchen med sin nya spelmodell, 4-5-1.
- Vi hade problem med positionsspelet och var inte riktigt igång, säger Lasse Gustafsson.
Efter åtta minuter satte skicklige anfallaren Peter Skoog 1-0. Sleipner hade sedan flera möjligheter och kom gång efter gång runt på vänsterkanten.