Vimmerby Dam föll i premiären

Vimmerby IF förlorade sin första match i division ett. Men tränaren Håkan Ericsson tar med sig mycket positivt från 2-4-förlusten borta mot Madesjö. - De kom undan med blotta förskräckelsen, säger han.

Pernilla Einarsson höll länge VIF kvar i matchen mot Madesjö, men laget föll med 4-2 till slut i sin första match i division 1. Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2014-04-18 22:18

Vimmerby IF:s damer fick ett svettigt välkomnande till division ett. Madesjö IF, tabellfyra ifjol, satte upp ett rasande tempo och skaffade sig ett massivt spelövertag under den första halvleken.
- Jag ska inte säga att de spelade ut oss i första, men de hade ett ordentligt övertag.
Målvakten Pernillla Einarsson stod för ett par vassa räddningar och såg till att hemmaledningen stannade vid 2-1 i paus. VIF:s mål nickades in av Nathalie Milton på hörna.

Förändrad matchbild
VIF bytte till 4-1-4-1 i paus och fick önskad effekt. Bortalaget lugnade ned tempot och fick en helt annan kontroll på mittfältet. Laget skapade också fler chanser.
- Tyvärr kontrar de in 3-1 mitt i vår press, men de kom undan med blotta förskräckelsen där. De anfall som var hade vi.
Nytt hopp kom via Mathilda Engströms reducering efter fin framspelning av Malin Söderlund. Vimmerby hade sedan ett par kvitteringsmöjligheter - men någon poäng blev det inte.
Med fem minuter kvar säkrade Madesjö segern med sitt 4-2-mål.