Vimmerby föll i höstomstarten

Vimmerby IF fick inte den höststart de hade hoppats på. I en minst sagt händelserik match mot IK Tord med dubbla utvisningar och straffar förlorade Vimmerby med 2–1.

Vimmerby IF förlorade i höstomstarten borta mot IK Tord.

Vimmerby IF förlorade i höstomstarten borta mot IK Tord.

Foto: Roelof Stroetinga

fotboll2018-08-04 19:18

– I efterhand känns det väldigt snöpligt att lämna med noll poäng när vi gör en så bra match, säger Vimmerbys tränare David Lindgren efter förlusten.

Ja, Vimmerby började matchen borta mot I Tord starkt – som så gånger förr denna säsong. Gästerna tog kommandot och spelade fin fotboll vilket till slut gav utdelning. Efter ett inlägg av Adam Kisitu kunde Niklas Gunnarsson göra 1–0 till VIF.

Efter ledningsmålet fortsatte Vimmerby skapa chanser, men Tord började såra dem med djupa bollar bakom backlinjen.

– Vi tappade i sista kvarten där när de började slå långt, menar David Lindgren.

Kvitteringen kom också efter en djupledsboll och det stod 1–1 i paus.

Den avslutande halvleken var minst sagt händelserik. Tord drog på sig en utvisning och i samband med situationen blåste domaren för en Vimmerby-straff. Upp stegade Rickard Thuresson – men prickade stolpen. En matchbild där VIF dominerat vände här tvärt.

Ted Åström Åberg fick sedan syna det röda kortet efter att han knuffat en spelare vid en frisparksavblåsning. Spel tio mot tio och därefter var det Tord som skulle tilldelas en straff.

– Nic (Rydholm) går ut och stöter undan bollen, men det tyckte inte domaren.

Till skillnad från VIF förvaltade Tord sitt läge och satte 2–1 – vilket blev slutresultatet i matchen. Vimmerby hade en boll i ribban och på mållinjen i slutet, men förlusten var ett faktum.

– Det känns lite tomt. Det är faktorer som inte vi kan påverka som avgör matchen i dag tyvärr.

Beröm får Simon Larsson, Karl-Viktor Söderqvist och Mojeb Abdul Majed.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!