Vimmerby hade mycket otur men vann

Det var dags för Vimmerby IF:s damer att spela match mot Glömminge hemma på Ceosvallen. En match som slutade med en 1-0-seger till hemmalaget. "Det viktigaste var att vi fick med oss tre poäng", säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo.

Nathalie Johansson siktar på mål.

Nathalie Johansson siktar på mål.

Foto: Josef Jacobson

Fotboll2021-08-07 18:37

Vimmerby IF både började och slutade med bollen på Ceosvallen. Jo, för VIF hade koll på den hela tiden. Från minut ett kändes det som spel mot det ena målet hela tiden. Vimmerby i anfall jämnt och ständigt men det där sista saknades. 

Efter fasta situationer eller lite slarv kunde Glömminge äga bollen för en liten stund i alla fall och komma upp med den men inte mycket mer än så. När matchen nästan var timmen spelad kom Glömminge just upp med bollen och VIF bryter spelet. 

Bollen passas ner den mot offensiva sidan och Nathalie Johansson får tag på den och gör matchens enda mål. Därefter kommer chans på chans att utöka för VIF och frustrationen är enorm men Mikael Rinaldo är ändå nöjd. 

– Man hade ju önskat att vi hade gjort fler mål men det var en kassaskåpssäker seger. Vi för ju matchen från att domaren blåser igång den. Hade vi bara haft lite mer fart i sista tredjedelen hade det nog blivit fler mål, säger Rinaldo och fortsätter:

– Det är nog bara tillfälligheter som gör att den inte går in. Vi har lite otur, för många bollar tar i ribban och stolpen till exempel. Till andra gör vi inga direkta förändringar men vi fick mer fart i benen på oss och tjejernas inställning visade sig. 

Rinaldo är inte orolig för framtiden.

– Jag är absolut inte orolig för vårt spel framöver eftersom det har sett jättebra ut på träningarna när vi tränat på anfall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!