Vimmerby i ett vägskäl – möter formstarkt lag på bortaplan

Division 2–serien står lite och väger. Söndagens drabbning på Räppevallen kommer att avgöra vilket lag av Räppe GoIF och Vimmerby IF som hakar på den första vagnen i tabellen.

Mittbacken André Nuñes är tillbaka i Vimmerby IF efter avstängning. Foto: Roelof Stroetinga

Mittbacken André Nuñes är tillbaka i Vimmerby IF efter avstängning. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Fotboll2017-05-27 16:30

4–2–förlusten hemma mot IFK Berga i torsdags var av surare modellen för Vimmerby IF och deras tränare Johan Carlsson. Men på söndagen får laget en ny möjlighet att ta del av segerns sköna sötma.

– Vi fick gräva ner oss lite men som jag sa efter matchen då, turen kommer att vända till vår fördel. Det som gäller för oss är att fortsätta tro på oss själva och att ha tålamod.

Näst på tur står ett bortamöte mot Växjölaget Räppe GoIF. Räppe ligger två placeringar och en poäng före VIF efter åtta genomförda matcher. Hemmalaget går in i matchen med god form, då man bortavann mot Lindsdal i torsdags.

Tränaren Ilija Dobric berättar:
– Vi har haft bra form under en lång tid men inte fått utdelning för det. Mot Lindsdal senast var den första matchen vi fick någorlunda betalt för antalet chanser vi skapar. Mot Hässleholm i matchen innan det dominerade vi totalt men fick ändå bara 1–1.

Vad vet du om Vimmerby IF?
– Inte mycket alls förutom att de har haft en del överraskande resultat, både positiva och negativa. De känns som ett lag som kan vinna varje match.

Vad väntar du dig för typ av match på Räppevallen?
– Vi tänker inte så mycket på vilka vi möter. Vi vill spela med fart och skapa mycket målchanser.

Johan Carlsson meddelar att Jonatan Fält–Öhr, som skadade sig på träning då han vred till foten, inte är aktuell för spel.  Däremot är André Nuñes tillbaka i truppen efter avstängning. Hans inträde innebär att Jaafar Mustafa Mohammed inte får plats i truppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!