Vimmerby IF byter distrikt - igen

Ena året är det Göteborgsmotstånd, nästa är det lag från Stockholm - och nu bär det av mot Skåne - igen. - Förbundet hörde faktiskt av sig till oss och frågade hur vi ställde oss till att vi har skickats runt så mycket, säger Stefan Bragsjö i Vimmerby IF.

Söderöver. Jimmy Svensson och Vimmerby hamnar i en serie som innebär flera resor till Skåne.

Söderöver. Jimmy Svensson och Vimmerby hamnar i en serie som innebär flera resor till Skåne.

Foto:

Fotboll2013-11-12 07:36


När Vimmerby för första gången spelade i division två 2010 hamnade laget i en serie med lag från södra Sverige. Sedan dess har de bytt distrikt varje säsong. Likadant i år. Istället för Enskede, Värmdö, Ekerö och andra Stockholmsbaserade klubbar, väntar nu flera lag från Malmötrakten. Division två-serierna utökas dessutom från 12 till 14 lag.

"Ser bra ut"
- Vi tycker att serieförslaget ser bra ut. Det är alltid roligt att möta nya lag och avstånden är ungefär desamma jämfört med förra säsongen. Vi slipper också Stockholmstrafiken. Det var lite bökigt vissa matcher, säger Stefan Bragsjö.
Kalmarlagen IFK Berga och Lindsdal är de klubbar som geografiskt ligger närmast. Lindsdal och även Ljungby och Karlskrona är lag som Vimmerby mött många gånger de senaste åren.
Den 29 november fastställs serierna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!