Tung förlust för VIF – nära negativ kvalplats

Vimmerby IF åkte på förlust i sista matchen innan sommaruppehållet. Ett skott från Enebys Esat Jashari i den 91:e minuten var det sista som hände innan matchen slutade 2–1. Vimmerbys tränare Patrik Gunnarsson var mer än nöjd med matchen – trots förlusten. "Jag tycker att mitt lag förtjänar mer än vad vi får ut", säger han.

Vimmerby lyckades inte besegra Eneby.

Vimmerby lyckades inte besegra Eneby.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2023-06-30 22:57

Det var hemmalaget som tog kontroll på matchen, redan efter elva minuter så gjorde man mål. Målet blev dock avvinkat för offside men det blev en indikator på vad som skulle ske.

I den 17 minuten så blev det ett bolltapp från Vimmerby, något som Eneby tog vara på och lyckades sätta dit 1–0.

– Eneby öppnade matchen mycket bättre än oss. Det är lite slarv från vår sida i början men sedan så tänder vi till igen och pressar tillbaka dem, säger Patrik Gunnarsson.

Ett Enebymål kanske var det som krävdes för att Vimmerby skulle vakna till liv. Man tog över matchen och skapade flera chanser som till slut fick utdelning. Abdul Majed hittade in till Karlo Goranci som kyligt pressade in bollen längst marken i mål.

Med starkt självförtroende så fortsatte VIF sätta skräck i Enebys försvar.

– Vi gör allt rätt för oss, skapar lägen och skjuter på mål men bollen vill inte in.

I starten på andra halvlek så är det hemmalaget som återigen hade övertaget. 

– Eneby äger mycket boll men jag tycker inte de skapar så mycket målchanser. Vi gör ett bra defensivt jobb och låter vår målvakt göra sitt, säger Patrik Gunnarsson.

Precis som i första halvlek så tog Vimmerby över matchen och försökte få in ett mål. Chans på chans men bollen tycktes inte vilja gå in.

Istället fick Eneby ett läge i den 91:e minuten och lyckades avgöra på tilläggstid. 

En förlust som sved för Patrik Gunnarsson som trots det var väldigt imponerad över sitt lag.  

– Jag tycker det är väldigt orättvist att vi inte får med oss en poäng. Vi möter ett väldigt bra lag som vi lyckades stå upp mot hela matchen. Om vi hade turen på vår sida så hade matchen kunnat sluta väldigt annorlunda.  

Hur ser du på ditt lags prestation?

– Jag är väldigt nöjd med laget idag. Vi spelar bra fotboll och flera gånger så visar vi att vi vill spela fotboll. Hela truppen kan sova gott inatt efter kvällens insats, säger Patrik Gunnarsson.

Nu är det sommaruppehåll.

Vimmerby ligger åtta i division 3-tabellen, två poäng före Haga som är på negativ kvalplats med en match mindre spelad än VIF. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!