Vimmerby IF föll i kaos-match

På sena lördagseftermiddagen åkte Vimmerby IF.s herrar på säsongens första förlust i fotbollstvåan. En stökig, grinig och energilös match slutade 2-0 till gästerna Aspudden-Tellus.

Vimmerby IF:s mittback Johan Lundin drog på sig säsongens tredje gula kort i eftermiddagens förlustmatch mot Aspudden-Tellus och är därmed avstängd nästa match.

Fotboll2016-04-30 16:14

Det ska dock sägas att Vimmerby var det lag som både var spelförande och skapade flest lägen. Trots det var inte förlusten alls orimlig - Vimmerby kändes trubbigt framåt, medan Aspudden vände snabbt på VIF och några vindsnabba spelare hos gästerna skapade oro i Vimmerbys försvar vid de tillfällen de kom igenom.

0-1 kom på just en snabb vändning, där VIF gick bort sig i försvarsspelet på mittplan, i mitten av den andra halvleken. 0-2 kom på straff strax innan slutet, sedan VIF:s backar återigen hamnade på efterkälken. Lägg därtill att Aspudden brände en straff i den första halvleken - eller rättare sagt gjorde Vimmerbys målvakt Nic Rydholm  en kanonräddning.
Visst hade Vimmerby sina lägen. Bland annat brände både Magnus Eriksson och Rickard Thuresson varsin jättechans i den första halvleken - båda efter inspel framför mål, men där deras direktavslut från nära håll gick utanför.

I övrigt präglades matchen av mycket tjafs och stök - inte bara på planen utan även vid sidan av. Vimmerbys tränare Johan "JC" Carlsson var väldigt irriterad sedan VIF:s bänk fick ta emot hån av Aspuddens dito efter 0-2-målet.

Inhopparen Gustavo Borges drog på sig rött kort i den femte övertidsminuten. Därutöver regnade det av gula kort och griniga spelare. Efter en situation, där det bröt ut ett regelrätt slagsmål mellan flera spelare, åkte Vimmerbys mittback Johan Lundin (en av lagets bästa för dagen) på ett gult kort. Det var hans tredje för säsongen, vilket innebär att han är avstängd nästa match.

Utöver Lundin ska även Jimmy Svensson och målvakten Nic Rydholm belönas med gott betyg.

Text med tränarkommentarer kommer strax här på hemsidan.